Η Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης για τις φοιτητικές κινητοποιήσεις


Η Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, στηρίζει τον αγώνα των φοιτητών ενάντια στο νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης και καλεί τις γυναίκες να συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Τετάρτης 10/2 στις 18.30 στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.
Δίνουμε αγωνιστική απάντηση και απαιτούμε την απόσυρση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης με το οποίο προβλέπεται η ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας και άλλων υποδομών καταστολής στα πανεπιστήμια, ενώ ταυτόχρονα υψώνει νέους φραγμούς στην πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση μέσω ρυθμίσεων για τις πανελλαδικές εξετάσεις.
Την ίδια στιγμή που σχολεία και πανεπιστήμια παραμένουν αθωράκιστα απέναντι στην πανδημία, η κυβέρνηση επιλέγει να δώσει 30 εκατ. ευρώ για ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας!
Καταγγέλλουμε την πρωτόγνωρη επιχείρηση αστυνομοκρατίας και τρομοκρατίας στα πανεπιστημιακά ιδρύματα καθώς και τη γενικότερη προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλλει, αξιοποιώντας τις συνθήκες της πανδημίας, ακόμα πιο βαθιά αντιδραστικά μέτρα. Ξέρουμε καλά ότι η ίδρυση αυτού του σώματος μέσα στα πανεπιστήμια έχει στόχο την καταστολή κάθε αγωνιστικής και διεκδικητικής φωνής που δεν δέχεται την μετατροπή της Παιδείας σε εμπόρευμα και τη μετατροπή των φοιτητών σε πελάτες. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα μας βρίσκουν συνεχώς απέναντί τους!
Αποφασιστικά συνεχίζουμε τον αγώνα μας και μέσα στην πανδημία για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία που θα εξασφαλίζει την προστασία της υγείας και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *