Πρωτοβουλία Νέων Κοζάνης για τη διαφύλαξη της Κοζανίτικης Αποκριάς 2021: Η πρώτη διαδραστική δράση με θέμα “Η Πανδημία της Αγάπης”

H Πρωτοβουλία Νέων Κοζάνης, αποτελεί μία εθελοντική και αφιλοκερδης ομάδα που δημιουργήθηκε με σκοπό την προσπάθεια διαφύλαξης της Κοζανίτικης Αποκριάς 2021. Σκοπός μας είναι να οργανωσει ενα project στο οποίο θα διατίθενται δράσεις με επίκεντρο το εθιμικό δρώμενο των Φανών Κοζάνης και την Αποκριά.
Λόγω της διαφαινόμενης ματαίωση των διά ζώσης εκδηλώσεων κάθε μορφής εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού αποφασίσαμε από κοινού με την ομάδα να επικεντρωθούμε στις ψηφιακές δράσεις.
Οι δράσεις μας ξεκίνησαν στις αρχές Φεβρουαρίου.
Η πρώτη μας διαδραστική δράση με θέμα “Η Πανδημία της Αγάπης” ολοκληρώθηκε εχθές 13/2/2021.
Ξεκινώντας στις 2/2/2021,προσκαλέσαμε το κοινό μέσω των social media της Πρωτοβουλίας Νέων Κοζάνης, να μας αποστείλει την δική του ιστορία αγάπης. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση ήταν η εξής:

 Κεντρικό ρόλο στο έθιμο των Φανών Κοζάνης έχει το τραγούδι!
Μία πολύ αγαπημένη κατηγορία των τραγουδιών αυτών είναι τα «Τραγούδια της Αγάπης», που αν και δεν δημιουργήθηκαν την περίοδο  της Αποκριάς δηλώνουν ένθερμα συναισθήματα σημαντικά για την τοπική κοινωνία.
Με αφορμή τις σημερινές ταραγμένες συνθήκες που βιώνουμε και για να μην χαθεί ο τρόπος που συνδεόμαστε με τους άλλους, σας προσκαλούμε να μας αποστείλετε την δική σας ιστορία, με θέμα «Η Πανδημία της Αγάπης».

Ολοκληρώνοντας την πρώτη μας δράση και αναγνωρίζοντας πως μέσω των νέων τεχνολογιών η ανταλλαγή των πληροφοριών είναι εφικτή, θέλαμε να προσφέρουμε την δυνατότητα πρόσβασης στο περιεχόμενο της συγκεκριμένης δράσης σε όλους/όλες εκμηδενίζοντας τις αποστάσεις. Και φυσικά να ευχαριστήσουμε όλους και όλες που μας χάρισαν την δική τους ιστορία!
Για αυτον τον λόγο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τον Στέλιο Μήλιο, φοιτητή του τμήματος  Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και συντονιστικό μέλος της Πρωτοβουλίας, η ψηφιακή περιοδική έκθεση (Virtual Museum-Virtual Art Exhibition) , όπου φιλοξενεί τις ιστορίες αγαπης που μας απέστειλε το κοινό, εφαρμόζοντας τις μουσειολογικές προσεγγίσεις!

https://www.artsteps.com/embed/602849ce68923519b3c189da/560/315?fbclid=IwAR1MrzfOThVrDVoBMmYEB_NBBjEM1opwsc5PCXNpBKU92FEVvZdoikJaLzw

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *