Καιρός: Γιατί το 112 δεν έστειλε μήνυμα για την κακοκαιρία – Η απάντηση Χαρδαλιά

Στο ερώτημα γιατί το 112 δεν προειδοποίησε με μήνυμα για τη διακοπή της κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας το πρωί της Δευτέρας λόγω της κακοκαιρίας Μήδεια απάντησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, σε επικοινωνία του με τον Real FM, διευκρίνισε ότι «το 112 είναι εργαλείο που ενεργοποιείται όταν κινδυνεύουν ζωές, δεν είναι μέσο ενημέρωσης του γενικού πληθυσμού. Φανταστείτε κάθε φορά που κλείνει ένας δρόμος στη χώρα να πρέπει να ενεργοποιείται ο μηχανισμός του 112. Η Τροχαία και η Νέα Οδός είχαν την ευθύνη ενημέρωσης βάσει και του γενικού σχεδίου “Βορέας”. Και το έκαναν αμέσως, βγάζοντας ανακοινώσεις. Ενώ στις 6:08 έφυγε sms σε όλους τους διαπιστευμένους συντάκτες».

«Είναι η χειρότερη χιονόπτωση της τελευταίας 20ετίας και σαν διάρκεια και σαν όγκος χιονιού. Επιλέξαμε να κλείσουμε στις 5:30 το πρωί συντεταγμένα και οργανωμένα την εθνική οδό γιατί υπήρχε σοβαρότατος κίνδυνος εγκλωβισμών και κυρίως προβλημάτων στις εξόδους προς τα δευτερεύοντα δίκτυα, που κάποια ήταν και παραμένουν κλειστά. Η κατάσταση παραμένει και αξιολογείται κάθε μία ώρα», συμπλήρωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

www.ethnos.gr/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *