Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης είναι στο πλευρό του αγώνα των φοιτητών για ανοιχτές σχολές και ενάντια στην καταστολή και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης


Κυβέρνηση, πρυτανικές αρχές με τα σημερινά γεγονότα στο ΑΠΘ αντιμετωπίζουν τους δασκάλους, τους γιατρούς, τους αρχιτέκτονες του αύριο, σαν εγκληματίες!
Αποδεικνύεται ότι για τον νόμο της κυβέρνησης έγκλημα είναι η υπεράσπιση της Δωρεάν Παιδείας, για αυτό στέλνει τα ΜΑΤ να κρατήσουν κλειστά τα Πανεπιστήμια και προχωρεί σε προσαγωγές, βία και καταστολή εναντίον φοιτητών που θέλουν να σπουδάσουν! Προχωράει σε ανοιχτή καταστολή των συλλογικών διαδικασιών των φοιτητών.
Με το νόμο τους και την τρομοκρατία του θέλουν να επιβάλλουν ένα Πανεπιστήμιο ΑΕ, ένα πανεπιστήμιο που η γνώση και η επιστήμη θα είναι εμπόρευμα, χωρίς ενοχλητικές φωνές που θα διεκδικούν Δωρεάν Παιδεία για ένα καλύτερο αύριο για το λαό.
Αυτός ο νόμος και τα σημερινά γεγονότα έρχονται να συμπληρώσουν το προηγούμενο νόμο ενάντια στις διαδηλώσεις, το νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που ουσιαστικά απαγορεύει την απεργία αλλά και κάθε προσπάθεια να επικρατήσει σε όλο το κίνημα και τον λαό άκρα του τάφου σιωπή μέσα στη κόλαση που ζει ο λαός και τα παιδιά του.
Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το αγωνιστικό φοιτητικό κίνημα, έχουν απαντήσει απέναντι στην βία και την καταστολή σε πιο δύσκολους καιρούς. Είναι γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι θα βάλει φρένο στους αγώνες. Το εργατικό κίνημα στηρίζει τους αγώνες των παιδιών της. Δεν θα δεχθούμε την μετατροπή της πανδημίας σε ”γύψο” απέναντι στο λαϊκό κίνημα.
Να απελευθερωθούν όλοι οι προσαχθέντες φοιτητές και να ανοίξουν οι σχολές με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *