Διαμαρτυρία αναγνώστη του Kozanimedia για την τοποθέτηση αποκριάτικου γαϊδάρου με φαλλούς στην είσοδο της Κοζάνης- “Τα παιδιά μου προσχολικής ηλικίας με ρώτησαν τι είναι αυτό και ντράπηκα που είμαι δημότης Κοζάνης”

Από αναγνώστη του Kozanimedia λάβαμε και δημοσιεύουμε αυτούσιο το παρακάτω σχόλιο διαμαρτυρίας, μαζι με τη φωτογραφία:
“Θεωρώ απαράδεκτο και ζητάω από το δήμαρχο να μου εξηγήσει ποιο είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει ο γάιδαρος γιατί τα παιδιά μου προσχολικής ηλικίας με ρώτησαν τι είναι αυτό κ ένιωσα ντροπή που είμαι δημότης Κοζάνης. Ας μην τα θυσιάζουμε όλα στον βωμό της σάτιρας. Υπάρχουν και όρια!”

31 comments for “Διαμαρτυρία αναγνώστη του Kozanimedia για την τοποθέτηση αποκριάτικου γαϊδάρου με φαλλούς στην είσοδο της Κοζάνης- “Τα παιδιά μου προσχολικής ηλικίας με ρώτησαν τι είναι αυτό και ντράπηκα που είμαι δημότης Κοζάνης”

 1. Μόλις ανακαλύψαμε ότι υπάρχει άνθρωπος ο οποίος δεν πάει τα προσχολικής ηλικίας παιδιά του στις απόκριες για να μην τον ρωτήσουν τι είναι οι φαλλοι……

   • Είχεν μια κουτση γουμαρα, τ σεριανουσε στα χωριά σπουρτα βαντα κιρασια..τν είχε …(ότι βλέπετε στη φωτο)…φορτωμένη ήταν κ αγκαστρωμενη…
    …παιρν τινάζει τα τσουβαλια, πέφτει μια με δύο κεφάλια…
    Τι είναι;
    Έλα δεν ξέρουμε τι μας φταιει πια!
    Να χαίρεσαι που το παιδί προσχολικής ηλικίας είναι φυσιολογικό κ παρατηρεί κ ρωτάει να μαθαίνει…ε γονιός είσαι βρες κάτι να πεις..πες ότι είναι ψωμιά ! Ημαρτον δλδ..

   • Λαμβάνοντας υπόψιν τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στα μ.μ.ε ο αναγνώστης έχει απόλυτο δίκιο διότι το θέμα μας είναι τι απαντάμε στα παιδιά μας… τελικά;;

  • Ε μα , πως φτιανς έτσι , όπως πιαλουσην του γουμαρι να παενει σιαπαν στι Σκ’ρκα ανακατοθκαν οι μακφαρες και βγήκαν από ξου!! Θα τις σμαζοξουμι και δε θα φαίνονται!!! Καλή Αποκριά να χουμε!!!

  • Γιατί πρέπει να φταίει ο ΔΉΜΑΡΧΟΣ…..Η πόλη τα ήθη και τα έθιμα δεν πρέπει να μας κάνουν να ντρεπόμαστε.Αν οι απόκριες γινόταν κανονικά…στην παρέλαση,στους φανους δεν θα πήγαινε το παιδί μαζί με τους γονείς???? Γιατί είναι έθιμο ετών….τώρα όμως υπάρχουν γονείς….Παλιά μάλλον όχι.Ε δεν πάμε καλά..

   Μας ψεκάζουν.

  • Η παραδοσιακή κοζανιτικη αποκριά είναι οι που771ς ;;;..στους φανους παλιά τραγουδούσε κλέφτικα..άντε και κάνα τραγούδι με υπονοούμενα…στης αρχές του 90. ‘ το γαμισανε το θέμα με τα τραγούδια…ασε που χάθηκαν και πρωτοτραγιτδιστες άμα δε είχες φωνή και χιούμορ δε έμπαινες να πεις ότι σε κατέβει στο φανό..

   • Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου, τα λένε από νωρίς, και οι τραγουδιστάδες του φανού, που δεν έχουν μάθει να τα λένε σωστά, δεν σέβονται τον επισκέπτη τους. Θα διαφωνήσω όμως στο ότι δεν λεγόταν παλιότερα στο φανό. Λεγόταν από τότε που ξεκίνησαν και λεγόταν πολύ χειρότερα από αυτά που ακούς σήμερα, αλλά οι “παλιοί” ξέραν πως να τα πουν χωρίς να “διασύρονται” οι ίδιοι αλλά και χωρίς να “αηδιάζουν” αυτούς που τους άκουγαν. Η Απόκρια της Κοζάνης είναι οι φαλλοί, ως η αγροτική αποκριά το απαιτεί.

 2. Ναι, να ακυρώσουμε και τα τραγούδια (μπρε μπρε μπρε) και ολόκληρη την Αποκριά επειδή είναι σεξιστικη! Μιλάμε για ένα παραδοσιακό 10ημερο γέλιου ενώ τα παιδιά έχουν όλο το χρόνο στο αφτί τους τραγούδια στα οποία αναφέρονται στις γυναίκες μονίμως με χυδαίο τρόπο. Ας συνέλθουμε λίγο και μην κάνουμε την τρίχα τριχιά. Καλή Αποκριά

 3. Δε νομιζω οτι η πολη της Κοζανης εχει αναγκη απο τετοιου ειδους θεαματα. Οκ Αποκριες ερχονται, αλλα καποια ορια πρεπει να υπαρχουν. Σατυρα να υφισταται, αλλα αυτο αγγιζει τα ορια της χυδαιοτητας (για να μην πω τα ξεπερναει). Αντι να δαπανωνται ποσα για τετοιου ειδους κατασκευες, δε στρωνονται καλυτερα οι δρομοι της πολης, που κοντευουμε να σπασουμε τα αυτοκινητα απο τις τρυπες και τα προχειρομπαλωματα;

 4. 100 χρόνια γίνεται η αποκριά μ’ αυτό τον τρόπο στην Κοζάνη πρώτη φορά βρέθηκαν φέτος ευαίσθητοι να θιχτούν. Καλά πάμε

 5. Προφανώς δεν είναι και δεν έχει σχέση με την Κοζάνη και την Αποκριά, στο χαρίζω:
  Εεεεειι ειστι χωριατεϊ , πάρτι τ’ αστικασας ,αιντι στα χωριά σας

  • σσσ’ μπρε…, βιρανιέ!!! τα σα ‘κούσν’… κι μις απ’ του Κτέν’ ήρθαμι….άμα να!…για ταντσούμι λίγου κι να φαντάξουμι πιρισσότηρου απ’ τσ’ αλ’, ιπιδις ιπιρνάμι του λάχανου μια δραχμι κι του πλούσαμι 10 ξάνα τς’ χουριαταίοι… είπαμι να ίνι λίγου παρακάτ’ απ’ τι μας, μι τσ’ δώσουμι κι δίκιου… κατάλαβις… ιά μούλουνι τώρα! Τσ’ βρίκαμι δεν μας βρίκαν.

   • Γιατί πρέπει να φταίει ο ΔΉΜΑΡΧΟΣ…..Η πόλη τα ήθη και τα έθιμα δεν πρέπει να μας κάνουν να ντρεπόμαστε.Αν οι απόκριες γινόταν κανονικά…στην παρέλαση,στους φανους δεν θα πήγαινε το παιδί μαζί με τους γονείς???? Γιατί είναι έθιμο ετών….τώρα όμως υπάρχουν γονείς….Παλιά μάλλον όχι.Ε δεν πάμε καλά..

    Μας ψεκάζουν.

 6. Αυτην η Κοζανίτικη αποκριά, με τους φανούς, με τα μπρε μπρε μπρε, και την αθυροστομία. Τόσο καιρό είμαστε με μια π….α στο στόμα και όχι μόνο, και δεν λέμε τίποτα. Τώρα που τις είδαμε φορτωμένες στην γουμάρα μας πρόσβαλε. Ετσι ειναι η Κοζάνη στ΄ς απουκρές και σε όποιον αρέσει!

 7. Γίνατε όλοι στα καλά καθούμενα κοζανίτες ενώ είστε όλοι από χωριά να πούμε.
  Την εποχή του 90 άρχισε η γελοιότητα αυτή με τα τραγούδια που μιλάνε για γεννητικά όργανα και γελοιότητες και δεν έχει καμία σχέση η βλακεία αυτή με την παράδοση της Κοζάνης.
  Ο κάθε βλάχος και το κάθε τούβλο έφερε αυτή την αστεία παράδοση στην Κοζάνη με αποτέλεσμα εμείς οι κοζανίτες που βιώνουμε αυτή την ηλιθιότητα.

 8. Ολοι εμεις που δεν γεννηθηκαμε ή μεγαλώσαμε στην Κοζάνη είναι φυσικό να νιώθουμε αβολα μπροστά σε τέτοια θεάματα.Εξάλλου τον φανό μπορείς να τον αποφύγεις.Το ίδιο και την παρέλαση.Μήπως πρέπει να αλλάζουμε και δρόμο ; Και φτάνει πια με την δικαιολογία της τήρησης της παράδοσης.Μόνο σε αυτες τις περιπτωσεις τη θυμόμαστε…

  • Τα παιδιά χρειάζεται μια χαρά να γνωρίζουν και για αυτό το θέμα όπως δείχνει και η επικαιρότητα. Ευκαιρία να κάνετε μια σοβαρή συζήτηση με το παιδί σας και για τη δική του προστασία. Δε ζούμε στο μεσαίωνα. Και επίσης είναι ευκαιρία να ανοίξετε λίγο και το ίντερνετ να ενημερωθείτε για τη διονυσθακη λατρεία και τη σημασία της γόνιμοτητας και να μεταφέρετε με όμορφο τρόπο όλη αυτή την παράδοση στα παιδιά σας. Η άγνοια είναι επίζημια και η ψεύτικη σεμνοτυφια μόνο την άγνοια προωθεί.

 9. Αν αυτό έχει να κάνει με την διονυσιακή λατρεία κ τη γονιμότητα τότε κάτι δεν πάει καθόλου καλά σε αυτή την χώρα…τα χειρότερα έρχονται δυστυχώς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *