Ζήσης Τζηκαλάγιας: Άριστης ποιότητας το νερό που παρέχεται μέσω ΔΕΥΑΚ


Προγραμματισμένη επίσκεψή μου στην έδρα της Δ.Ε.Υ.Α.Κ στην Μεσοποταμία. Εκεί είδα όλους τους εργαζομένους και συζήτησα με τον Πρόεδρο κ.Πέτρο Τόσκο και τον Διευθυντή κ.Πάνο Διαμαντόπουλο.

Με ενημέρωσαν λεπτομερώς για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν, εστιάζοντας ως προβλήματα:

α)το υποχρεωτικό ΦΠΑ που επιβαρύνει το κόστος των έργων σε αντίθεση με τους διπλανούς Δήμους που δεν έχουν ΔΕΥΑΚ,

β)την υψηλή χρέωση του ηλεκτρικού ρεύματος από την ΔΕΗ σαν οικιακό!, γ)το παλιό χρέος από το δάνειο που αποτελεί μόνιμο βαρίδιο μέχρι το 2030 που εξοφλείται.Στις συζητήσεις ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μου και ήταν παρών ο Πρόεδρος της Μεσοποταμίας κ.Μίμης Παρασκευόπουλος. Δεσμεύθηκα να ζητήσω από τον Υπουργό Εσωτερικών την εξόφληση από την πολιτεία του εναπομείναντος υπολοίπου του δανείου όπως έγινε με το χρέος στην ΔΙΑΔΥΜΑ.

1 comment for “Ζήσης Τζηκαλάγιας: Άριστης ποιότητας το νερό που παρέχεται μέσω ΔΕΥΑΚ

 1. Όταν κάποιος βγάζει ένα δελτίο τύπου απλώς για να το βγάλει.
  Συγκεκριμένα για τα προβλήματα:
  Για το α) πρόβλημα το οποίο είναι ένα χρόνιο πρόβλημα. Τι προτείνει ο βουλευτής; Τη διάλυση της ΔΕΥΑΚ, για να γίνει σαν τους γύρω δήμους; Θα κάνει προσπάθεια για κατάργηση του ΦΠΑ και θα τα καταφέρει, εκεί που απέτυχαν τόσοι άλλοι (συμπεριλαμβάνονται και όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα-θεσμούς).
  Για το β) πρόβλημα το οποίο επίσης είναι ένα χρόνιο πρόβλημα. Θα κάνει επίσης προσπάθεια και θα καταφέρει κάτι που απέτυχαν τόσοι άλλοι; (συμπεριλαμβάνονται η ΕΔΕΥΑ, τεράστια λίστα βουλευτών, δημάρχων κλπ.).
  Για το γ) πρόβλημα σχετικά με το χρέος: Δεν είπε κάποιος από τη ΔΕΥΑΚ στο βουλευτή, ότι για τη ΔΕΥΑΚ σε αντίθεση με το δήμο δεν μπορεί να αποπληρωθεί κανένα χρέος (όπως στη περίπτωση της ΔΙΑΔΥΜΑ, ασφαλιστικών ταμείων κλπ;) από το ΥΠΕΣ, που έχει γίνει για τόσους δήμους και όχι μόνο για το δήμο Καστοριάς;

  Πιθανότατα ως νέος βουλευτής να μη γνωρίζει κάποια θέματα, αλλά καλό θα ήταν να μαθαίνει την ιστορία κάποιων προβλημάτων, να προβληματίζεται γιατί δεν έχουν λυθεί και να μην εκτίθεται, όταν κάποιοι κάνουν τον κόπο να διαβάζουν το δελτίο τύπου του (και αναγκάζονται να σχολιάσουν).
  Κλείνοντας για τον τίτλο του δελτίου τύπου. Ως Κοζανίτης δεν γνωρίζω αν το νερό της Καστοριάς είναι ή δεν είναι άριστο (προφανώς και θα είναι), αλλά ξέρω ότι αν δεν είναι άριστο (τουλάχιστον σύμφωνα με την ΚΥΑ του πόσιμου νερού) κάποιοι κινδυνεύουν να πάνε φυλακή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *