Θεσσαλονίκη: Δείτε βίντεο από την εκκένωση του εσωτερικού του ΑΠΘ – Πώς έδρασε η ΕΛ.ΑΣ.

Το κτίριο της Πρυτανείας τελούσε υπό κατάληψη από τις 22 Φεβρουαρίου – 33 προσαγωγές, εκ των οποίων 14 μη φοιτητές – Χωρίς επεισόδια έληξε η επιχείρηση

Οργανωμένα και με σχέδιο έδρασε η ΕΛ.ΑΣ. στην επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψηςτου κτιρίου της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι άνδρες της αστυνομίας, βρέθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στον χώρο του Πανεπιστημίου και άδεισαν τα γραφεία της Πρυτανείας από τους καταληψίες, έπειτα από 19 μέρες που τελούσαν υπό κατάληψη (η κατάληψη είχε αποφασιστεί στις 22 Φεβρουαρίου), ενώ νωρίτερα είχε ήδη αποφασιστεί από όσους βρίσκονταν στον χώρο η λήξη της κατάληψης.

Η επέμβαση της Αστυνομίας έγινε παρουσία Εισαγγελέα, ενώ έγιναν 33 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 14 δεν ήταν καν φοιτητές και ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την πλευρά της Αστυνομίας, δεν έγινε άσκηση βίας κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Δείτε το βίντεο της ΕΛ.ΑΣ.:

Σημειώνεται ότι, επειδή τελούσε υπό κατάληψη το κτίριο της Πρυτανείας, δεν ήταν δυνατή η διενέργεια καμίας διοικητικής πράξης στο Πανεπιστήμιο, με αποτέλεσμα οι φοιτητές που κάνουν τηλεκπαίδευση να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση στις διοικητικές υπηρεσίες. Μάλιστα, οι καταληψίες  είχαν αναρτήσει πανό, τα οποία έδειχναν ότι η κατάληψη έγινε με αφορμή την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Δείτε περισσότερα: εδώ

1 comment for “Θεσσαλονίκη: Δείτε βίντεο από την εκκένωση του εσωτερικού του ΑΠΘ – Πώς έδρασε η ΕΛ.ΑΣ.

  1. είχε αποφασιστεί λήξη αλλα μπούκαραν…

    ε έχουν και την άλλη προσωπική επιλογή και απευθείας ανάθεση στο ΚΘΒΕ να καλύψουν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *