Βασίλης Κωνσταντόπουλος: Επιστολή προς τον πρόεδρο του Δ.Σ Σερβίων για εισαγωγή προς συζήτηση του θέματος της δημιουργίας ΧΥΤΑΜ στο Ζιδάνι

Κύριε πρόεδρε

 

Εδώ και ένα χρόνο περίπου η τοπική κοινωνία ταλανίζεται με τις συζητήσεις που γίνονται για την δημιουργία ΧΥΤΑΜ στο Ζιδάνι, στα πρώην Μεταλλεία Αμιάντου.

 

Πρόσφατα εκδόθηκε η με αριθμό πρωτοκόλλου ΥΠΕΝ/ΔΙΠΑ/30861/1642/18-02-2021 απόφαση του Γενικού Διευθυντή Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Δημόπουλου Κωνσταντίνου, με την οποία γίνεται νέα χωροθέτηση Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αμιάντου (ΧΥΤΑΜ) στις εγκαταστάσεις της ΔΙΑΔΥΜΑ.

Ταυτόχρονα όμως θεωρεί δεδομένη «την προβλεπόμενη στο ΠΕΣΔΑ θέση στην περιοχή των πρώην Μεταλλίων ΜΑΒΕ».

Επί της εν λόγω απόφασης μπορεί να ασκηθεί προσφυγή εντός χρονικού διαστήματος ενός (1) μηνός.

 

Παράλληλα τρέχουν οι συζητήσεις σε περιφερειακό επίπεδο για την δημιουργία ή όχι ΧΥΤΑΜ στις εγκαταστάσεις των πρώην ΜΑΒΕ.

 

Οι τοπικές κοινωνίες βρίσκονται σε αναβρασμό και ήδη τα Συμβούλια Κοινοτήτων Τρανοβάλτου, Ρυμνίου και Αιανής έχουν εκφραστεί αρνητικά στην δημιουργία ΧΥΤΑΜ στο Ζιδάνι.

 

Προκειμένου να λυθεί άπαξ ο συγκεκριμένος γόρδιος δεσμός, η παράταξη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με ομόφωνη απόφαση των μελών της ζητά να στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου  να εισαχθεί για συζήτηση το παρακάτω θέμα:

«Συζήτηση και λήψη απόφασης για την δημιουργία ΧΥΤΑΜ στον χώρο των  πρώην Μεταλλείων Αμιάντου Βορείου Ελλάδος (ΜΑΒΕ)»

Εννοείται ότι η παράταξή μας θα εισηγηθεί το θέμα και η εισήγησή μας θα αποσταλεί έγκαιρα.

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

 

Β. Κωνσταντόπουλος

Α. Αλεξόπουλος

Μ. Γκουτζιομήτρος

Π. Καραντάκος

Γ. Μπάκανος

Γ. Παναγιωτούλας

Χ. Παπαθανασίου

Δ. Πεκόπουλος

Ε. Πράσσος

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *