Καθαρά Δευτέρα: Δεν θα κλείσουν τα πάρκα ούτε θα απαγορευθεί ο χαρταετός – «Τα ίδια μέτρα με κάθε ημέρα» λέει η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει την επιβολή επιπλέον έκτακτων μέτρων για την Καθαρά Δευτέρα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του LiFO.gr.

 

Το Μαξίμου και οι λοιπές αρμόδιες αρχές δεν εξετάζουν καμία απαγόρευση σχετικά με το πέταγμα των χαρταετών, ούτε κλείσιμο των πάρκων. Έτσι, την Καθαρά Δευτέρα θα ισχύσουν τα ίδια ακριβώς μέτρα με κάθε άλλη ημέρα εν μέσω του τρέχοντος lockdown – με τους γνωστούς περιορισμούς στις μετακινήσεις και την νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

 

Εκτός απροόπτου, μία οικογένεια θα μπορεί να εξέλθει από το σπίτι με SMS στο 13033 – π.χ με τον κωδικό μετακίνησης 6 – και να πετάξει χαρταετό με τα προβλεπόμενα μέτρα αποστάσεων και μέτρων ασφαλείας.

 

Τα μέτρα που παραμένουν σε ισχύ για τις ώρες που επιτρέπεται η κυκλοφορία

 

Απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού – Οι εξαιρέσεις

 

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία η μετακίνηση εκτός νομού επιτρέπεται μόνο:

-Για πολίτες που εργάζονται σε διαφορετικό νομό από αυτόν της διαμονής τους
-Για λόγους υγείας, με επίδειξη ιατρικής βεβαίωσης
-Για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού), η οποία πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση
-Για διαζευγμένους γονείς ή γονείς που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις
-Για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ή με το Ε1
-Για φοιτητές, για την οποία απαιτείται επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της Σχολής για την επιστροφή σε αυτήν
-Για συγκομιδή αγροτικών προϊόντων

Σε κάθε άλλη περίπτωση απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός νομού και στους παραβάτες επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ για κάθε παράβαση. Ως εκ τούτου δεν επιτρέπεται η μετάβαση σε άλλο νομό για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρα.

 

Μετακινήσεις εκτός δήμου

 

Περιορισμοί στις μετακινήσεις και τα SMS στο 13033:

 

-Για το SMS στο 13033 με κωδικό 2, που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών, αγαθών πρώτης ανάγκης, (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, κρεοπωλεία κτλ.), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, η μετακίνηση επιτρέπεται μόνο είτε εντός του οικείου δήμου, είτε σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

 

-Για τον κωδικό 3, όσον αφορά στο σκέλος των τραπεζών, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου δήμου, είτε σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

 

Για τον κωδικό 6 – σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, – η κίνηση επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο (χωρίς χιλιομετρικό περιορισμό).

 

Απαγορεύονται οι μετακινήσεις με αυτοκίνητο ή μηχανή, προκειμένου κάποιος να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιό του σε άλλη περιοχή.

 

Σε αυτό το πλαίσιο περιλαμβάνεται φέτος και το πέταγμα του χαρταετού. Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι πως στο SMS στο 13033 με κωδικό 6 δεν υπάρχει χιλιομετρικός περιορισμός για όσους θέλουν να περπατήσουν ή να κάνουν ποδήλατο.

 

Σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν την  Παρασκευή (12/3) από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

1 comment for “Καθαρά Δευτέρα: Δεν θα κλείσουν τα πάρκα ούτε θα απαγορευθεί ο χαρταετός – «Τα ίδια μέτρα με κάθε ημέρα» λέει η κυβέρνηση

  1. Αφού στο είπα στην προηγούμενη ανάρτηση δεν θα έχει τι να κάνει ολόκληρη η κυβέρνηση αν απαγορευτεί το πέταμα του αετού. Το σκέφτηκαν καλύτερα φαίνεται. Απλά μην ξανα αλλάξουν γνώμη μέχρι την Δευτέρα. Μέρες έχουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *