Μπήκαμε στα «άδυτα» του ιδρύματος της Ακαδημίας Αθηνών, όπου ανιχνεύουν τις μεταλλάξεις -Αναζητούν ελληνική παράλλαξη

Στις υπώρειες του Υμηττού, στου Παπάγου, μέσα στο πράσινο, φιλοξενείται από το 2004 το Iδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) – το πιο σύγχρονο και πρωτοποριακό ερευνητικό κέντρο στην Ελλάδα. Ανάμεσα στις «πρωτιές» που καταγράφει είναι και ο εντοπισμός των μεταλλάξεων του κορωνοϊού.

Η ατμόσφαιρα ειδυλλιακή, αλλά εδώ μέσα, σ’ αυτό το αχανές συγκρότημα των 32.000 τ.μ. και στα υπερσύγχρονα εργαστήρια του Ελληνικού Κέντρου Γονιδιωματικής, εντοπίστηκαν τα πρώτα στελέχη μετάλλαξης του κορονοϊού στη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τo ΙΙΒΕΑΑ είναι το μεγαλύτερο Σχολείο Βιοϊατρικής Έρευνας στην Ελλάδα όπου περισσότεροι από 450 ερευνητές όλων των βαθμίδων, συμπεριλαμβανομένων των μεταπτυχιακών σπουδαστών, υποψηφίων διδακτόρων, μεταδιδακτορικών επιστημόνων και τεχνικών ασκούν τις ερευνητικές δραστηριότητές τους στο IIBEAA και υποστηρίζονται από 52 υπαλλήλους, των κλάδων οικονομικών, διοικητικών, τεχνικών και μηχανικών. Στο ΙΙΒΕΑΑ διεξάγονται 6 Μεταπτυχιακά προγράμματα εξείδικευσης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου φοιτούν 150-200 μεταπτυχιακοί φοιτητές κατ’ έτος. Επίσης, στεγάζει 50 ερευνητικές ομάδες που εστιάζουν τις δραστηριότητές τους στην κατανόηση των βασικών μηχανισμών και της παθοφυσιολογίας του ανοσολογικού συστήματος, του καρδιαγγειακού και νευρικού συστήματος καθώς επίσης των βλαστοκυττάρων, της ανάπτυξης, της γήρανσης και του καρκίνου.

Διαβάστε τη συνέχεια: εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *