Κάλεσμα του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης σε συγκέντρωση στη Κεντρική Πλατεία Κοζάνης τη Τετάρτη 17 Μάρτη στις 6:30μμ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ
ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ!

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο
Τετάρτη 17 Μάρτη, 6:30 μμ, Κεντρική Πλατεία Κοζάνης

Ένας Χρόνος Πανδημίας. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας και διεκδικούμε τα δικαιώματα μας, κόντρα στον αυταρχισμό και την καταστολή.
Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα μας και οι εργαζόμενοι καθημερινά παλεύουμε για την προστασία της υγείας και της ζωής μας μετρώντας πλήγματα σε ανθρώπινες ζωές, στην εργασία του, στο εισόδημα του. Πρόσφατα είναι τα παραδείγματα με τους νεκρούς συναδέλφους μας στον ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ στον Πειραιά και στον Μασούτη στη Χαλκιδική, ο ξυλοδαρμός εργαζόμενου στη Γενική Ταχυδρομική στην Αττική και άλλα πολλά που δε βγαίνουν στη φόρα.
Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση έχει αφήσει «γυμνό» το δημόσιο σύστημα υγείας, αδύναμο να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της πανδημίας αφού τα παγιωμένα κενά και οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό, το έχουν σμπαραλιάσει ενώ παράλληλα μετατρέπεται στην πανδημία σε σύστημα μιας νόσου. Την ίδια στιγμή κλινικάρχες και ιδιωτικός τομέας της υγείας θησαυρίζουν πάνω στον πόνο του λαού. Ήδη η κατάσταση στο νοσοκομείο της Κοζάνης είναι σε οριακό σημείο αν δεν το έχει ξεπεράσει.
Η κυβέρνηση αξιοποιώντας την πανδημία προχωράει την επίθεση στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα, δίχως φρένο. Χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται στην ανεργία. Χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν δεχτεί ισχυρό πλήγμα στο εισόδημα τους, είτε βρίσκονται σε αναστολή είτε σε άλλα προγράμματα ενίσχυσης των επιχειρηματικών κερδών. Χιλιάδες εργαζόμενοι εργάζονται κακοπληρωμένοι κάτω από νέα απάνθρωπα ωράρια, χωρίς μέτρα προστασίας. Είναι εκατοντάδες οι συνάδελφοι από τον χώρο της εστίασης και του εμπορίου στη περιοχή που είναι στο όριο της επιβίωσης χωρίς να ξέρουν αν γυρίσουν στη δουλειά τους καθώς είναι δεκάδες οι επαγγελματίες που δεν ξέρουν αν ανοίξουν και αν αντέξουν να κρατήσουν ανοιχτά τα μαγαζιά τους το επόμενο διάστημα.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει!

Μιλούν για lockdown! Μας κοροϊδεύουν! Τα lockdown είναι μόνο για μας, για να μην μιλάμε, να μην οργανώνουμε την αντίσταση των εργαζομένων απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε στην υγεία μας, στο εισόδημα μας, στο δικαίωμα στη σταθερή εργασία! Μας θέλουν με κλειστό το στόμα, υποταγμένους στην κερδοφορία των επιχειρηματικών συμφερόντων.
Δυναμώνουν την καταστολή στους χώρους δουλειάς, χώρους εκπαίδευσης και στις γειτονιές! Στις γειτονιές παρελαύνουν αύρες, ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ και χτυπούν, τρομοκρατούν, βρίζουν εργαζόμενους και νεολαία. Δεν είναι τυχαία η παρουσία της αστυνομίας με μπλόκα στον χώρο συγκέντρωσης της αυτοκινητοπορίας του Συντονιστικού Εργατικών Σωματείων και Φορέων Δυτικής Μακεδονίας Ενάντια στην Απολιγνιτοποίηση για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και να δηλώσουν ότι οι δυνάμεις καταστολής είναι «πάντα παρούσες». Η οργή και η αγανάκτηση του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας απέναντι στην ένταση της κρατικής καταστολής και στο όργιο της αστυνομοκρατίας δε μπορεί να κρυφτεί!

Υπάρχει ελπίδα! Οργανωμένα, αγωνιστικά, ταξικά να απαντήσουμε στη νέα επίθεση!

Χωρίς τη δράση του Σωματείου σε συντονισμό με τη δράση και των υπόλοιπων συνδικάτων και των φορέων του οργανωμένου λαϊκού κινήματος, η κατάσταση σήμερα θα ήταν πολύ χειρότερη. Η αποκάλυψη της εγκληματικής πολιτικής κυβέρνησης-εργοδοσίας, οι εκατοντάδες παρεμβάσεις των σωματείων είναι αυτά που σήμερα φοβούνται και γι αυτό έχουν λυσσάξει να καταστείλουν κάθε φωνή που αγωνίζεται και αντιστέκεται. Γι’ αυτό βαράνε στο ψαχνό και συκοφαντούν τους λαϊκούς αγώνες, τους εργαζόμενους, τη νεολαία ως και τους υγειονομικούς που δίνουν μάχες μέσα κι έξω από τα νοσοκομεία, διεκδικώντας υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό.
Η απάντηση σήμερα εκφράζεται με άμεσες διεκδικήσεις προς το κράτος και την εργοδοσία, με αφοβία μπροστά στην εργοδοτική τρομοκρατία, με συλλογικό, οργανωμένο και ταξικό αγώνα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

• Επίταξη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση.
• Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.
• Οργανωμένος έλεγχος στα σούπερ μάρκετ-εμπορικές αλυσίδες, στις αλυσίδες εστίασης, στην ΕΔΑΔΥΜ, στις επιχειρήσεις ταχυμεταφορών, στον Κουκουτάρη. Οργανωμένος έλεγχος σε όλους τους χώρους δουλειάς.
• Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.
• Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *