Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: “Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 σημείο καμπής της ευρωπαϊκής ιστορίας” – “Ενάντια στο δεσποτισμό που οραματίστηκε μια δημοκρατική και ελεύθερη χώρα”

Φέτος γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821.

Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 υπήρξε η κορυφαία στιγμή για την νεώτερη Ελληνική ιστορία αλλά και ένα ιστορικό γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας του 19ου αιώνα. Ένα σημείο καμπής της ευρωπαϊκής ιστορίας.

Μέσα από μια επανάσταση εμπνευσμένη από τη Γαλλική Επανάσταση και τα κηρύγματα του Διαφωτισμού, δημιουργήθηκε ένα νέο ελληνικό κράτος. Ήταν μια επανάσταση ενάντια στο δεσποτισμό που οραματίστηκε μια δημοκρατική και ελεύθερη χώρα.

Αν οι επέτειοι όπως αυτή έχουν μια ορισμένη αξία, αυτή έγκειται στη δυνατότητα που μας δίνουν να αναστοχαστούμε πάνω στα γεγονότα και να τιμήσουμε τη μνήμη των αγώνων του ανθρώπου για Ισότητα και Δημοκρατία.

Η φετινή επέτειος του αγώνα για την Ανεξαρτησία μας βρίσκει σε μια πρωτόγνωρα κρίσιμη στιγμή, σε μια ιστορική συνθήκη που απαιτεί δράση. Αυτή τη φορά, με γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας αλλά της ισότητας ως προς την πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες κρίσιμες για την διασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης των πολλών.

Δύο αιώνες μετά από την Επανάσταση που μας οδήγησε στην εθνική και πολιτική μας ανεξαρτησία, αντιλαμβανόμαστε ότι οφείλουμε να πορευόμαστε με γνώμονα τη διατήρηση των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Με αφορμή την επέτειο δύο αιώνων, τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί σειρά θεματικών εκδηλώσεων με σκοπό να συζητήσουμε για όσα πραγματικά συνέβησαν το 1821’ αλλά και για γεγονότα και καταστάσεις που ίσως, δεν μάθαμε και δεν ακούσαμε ποτέ.

 

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης

 

1 comment for “Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: “Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 σημείο καμπής της ευρωπαϊκής ιστορίας” – “Ενάντια στο δεσποτισμό που οραματίστηκε μια δημοκρατική και ελεύθερη χώρα”

  1. “Τους αγώνες για ισότητα και δημοκρατία”.Ουτε λόγος για τον αγώνα για το έθνος, την πατριδα, την πιστη. Κλασικοί Συριζαίοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *