25η Μαρτίου 1821: 10 στιγμές που συγκίνησαν την Ελλάδα στις εκδηλώσεις για την Επανάσταση

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 ολοκληρώθηκαν και η συγκίνηση όλων είναι μεγάλη

Oι εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου και την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 πραγματοποιήθηκαν με λιτότητα και σεβασμό στην παράδοση, προκαλώντας δέος και συγκίνηση στους Ελληνες ολόκληρου του κόσμου. Το «παρών» στις εκδηλώσεις έδωσαν υψηλοί προσκεκλημένοι, οι οποίοι απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα της επανάστασης και ύμνησαν την Ελλάδα.

Από το μήνυμα του Ελληνα πιλότου, Δημήτρη Βολακάκη για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης μέχρι και τα δάκρυα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και τους κανονιοβολισμούς στον Λυκαβηττό, τα στιγμιότυπα που καταγράφηκαν θα μείνουν στην ιστορία. Το ethnos.gr συγκέντρωσε τις 10 χαρακτηριστικές στιγμές που δεν θα ξεχαστούν σίγουρα από το διήμερο της 24ης και 25ης Μαρτίου.

 

1. Ο Πρίγκιπας Κάρολος δεν περιορίστηκε σε μια ένθερμη ομιλία για την Ελλάδα, αλλά στο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο για την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821κατά το διήμερο εορτασμό για την 25η Μαρτίου, αναφώνησε: «Χαίρε, ω χαίρε, ελευθεριά! Ζήτω η Ελλάς!»

2. Ο κόσμος λόγω της πανδημίας δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει από κοντά την παρέλαση, η συγκίνηση όμως ήταν πολύ μεγάλη και ήταν εμφανής και στα πρόσωπα όλων όσων παρέλασαν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *