Το τραγούδι του Θανάση Παπακωνσταντίνου σε ερμηνεία του Κροκιώτη Απόστολου Σιαραμπή, για τα 200 χρόνια από την επανάσταση

Εναν «διαφορετικό» τρόπο βρήκε να σχολιάσει τον εορτασμό των 200ων χρόνων από την κήρυξη της ελληνικής επανάστασης ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου. Ανέβασε στο κανάλι του στο youtube το σκωπτικό και άκρως διδακτικό τραγούδι «Αγιάζι» κι αυτό ακριβώς είναι το θέμα του σημερινού μουσικού Podcast της Parallaxi «Τα χίλια τραγούδια της ζωής μου».

Το τραγούδι γράφτηκε πριν 10 χρόνια, μπορεί και περισσότερα, ο τραγουδοποιός από τον Τύρναβο το λέει συχνά στις συναυλίες του, τώρα όμως μπήκε στο στούντιο και χάρισε την ερμηνεία στον σπουδαίο μουσικό και καλλιτέχνη από την Κοζάνη, Απόστολο Σιαραμπή. Μάλιστα στη σημερινή του ανάρτηση στη σελίδα του στο facebook σχολιάζει με νόημα πως «πρόκειται για τη δική του συμμετοχή στις εορταστικές εκδηλώσεις».

Το αποτέλεσμα, εξαιρετικό, ξεσηκωτικό. Εμείς, πριν σας αφήσουμε να απολαύσετε το τραγούδι, προσθέτουμε δυο λόγια για το υπόβαθρο αντίστοιχων τραγουδιών του Θανάση Παπακωνσταντίνου που αποδομούν το εθνικό αφήγημα βάζοντας ως μέτρο όλων τον άνθρωπο. Χώρα μου τρελή και ψώνιο μπαλαρίνα μέγαρα ζητάς, μα θέλεις και κλαρίνα.

Κι όπως τα κιλά σου ανεμίζεις, δέκα εκατομμύρια ψυχές αποκοιμίζεις. Εγγραφείτε στο επίσημο YouTube κανάλι του Θανάση Παπακωνσταντίνου: http://bit.ly/2KwoK12

Ακούστε όλα τα podcast της Parallaxi ΕΔΩ  κι ΕΔΩ

parallaximag.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *