Πελώνη: «Θα βοηθήσει η απελευθέρωση της μετακίνησης από δήμο σε δήμο»


Για τη μετακίνηση από δήμο σε δήμο, την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου και τα επόμενα βήματα της άρσης των μέτρων του lockdown μίλησε η Αριστοτελία Πελώνη.

Στην πιθανή απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων, στο άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Η κ. Πελώνη υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση παρουσίασε τις προηγούμενες ημέρες ένα σχέδιο στρατηγικής στην Επιτροπή του υπουργείου Υγείας με βάση και το εργαλείο των self test για τον οδικό χάρτη του σταδιακού ανοίγματος της χώρας.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφερόμενη στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής, τόνισε πως η Επιτροπή εισηγείται και η κυβέρνηση αποφασίζει.

Σχετικά με το σενάριο που θέλει να απελευθερώνονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις, είπε ότι θα ήταν ένα μέτρο που θα βοηθούσε.

Έκανε λόγο για άνοιγμα ελεγχόμενων δραστηριοτήτων και επανέλαβε ότι προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι το άνοιγμα του λιανεμπορίου και η επαναλειτουργία των λυκείων.

Ερωτηθείσα στον ΣΚΑΙ για τα σχολεία η κυρία Πελώνη απάντησε ότι «προτεραιότητά μας είναι τα λύκεια».

Όσον αφορά, δε, τα self test και το πώς θα γίνονται ή θα καταχωρούνται παρέπεμψε στη διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας που τα κάνει υποχρεωτικά για τους μαθητές και σε ανακοινώσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα για τη λειτουργία της πλατφόρμας selftesting.gov.gr στην οποία, όπως είπε, κάποιος θα μπορεί να πάρει βεβαίωση για να κάνει επανέλεγχο σε δημόσια δομή.

Στην ερώτηση αν μπορούν να ανοίξουν μαζί καταστήματα και σχολεία η κυρία Πελώνη απάντησε ότι «προφανώς δεν μπορούν να ανοίξουν όλα μαζί».
thecaller.gr

2 comments for “Πελώνη: «Θα βοηθήσει η απελευθέρωση της μετακίνησης από δήμο σε δήμο»

    • Καλύτερα ας ανοίξει η Τασία γραφείο τελετών, που έχει καλύτερη φάτσα.Σας βαρεθήκαμε συριζοτρόλ.Έχουμε τα προβληματα μας έχουμε και τις εξυπνάδες σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *