Ανάρτηση – “γροθιά στο στομάχι” του γιατρού στο Μαμάτσειο Νίκου Καραπασιά – “Λοιπόν | ελπίζω να κάνω λάθος αλλά έτσι όπως πήγε το θέμα νομίζω πως θα ζήσουμε πρωτοφανείς καταστάσεις. Σώζεται? Σώζεται. Πλην του εμβολιασμού. Η ατομική ευθύνη. Προστατέψτε γονείς, τέκνα, συζύγους, συγγενείς και φίλους. Κυρίως προστατέψτε τον εαυτό σας. Έτσι μόνο θα δούμε φώς στο τούνελ.”


“Λοιπόν | το νοσοκομείο της πόλης μας δέχεται απίστευτη πίεση η οποία θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη τις επόμενες ημέρες. Παρά την ανάπτυξη νέων κλινών -οι οποίες πληρώθηκαν άμεσα- οι διακομιδες σε άλλα σ άλλα νοσοκομεία από νωρίς τ απόγευμα απαραίτητες (και σήμερα). Όλα τα περιστατικά χρήζουν νοσηλείας & το μάτι -σ αρκετά απ’ αυτά- κοιτάει προς την διασωληνωση. Αυτή η κατάσταση στην Κοζάνη από τον Μάρτιο του 20 που -πλην των καλοκαιρινών μηνών- μαζί με ΟΡΙΣΜΕΝΑ άλλα νοσοκομεία πανελληνίως συμμετέχει και στα τρία κυμματα της πανδημίας ανελλιπώς.
Λοιπόν | στην προσπάθεια λήψης ιστορικού κ σε μια γρήγορη προσπάθεια ιχνηλάτησης:
-Ο παπάς του χωριού που ενώ επί δεκαημέρου έχει συμπτώματα συνέχισε το έργο του…
-Ο τάδε που συμμετείχε προ πενθημέρου σε οικογενειακό τραπέζι…
-Ο νεαρός που προ πενθημέρου διοργάνωσε ψήσιμο με τα κολληταρια…
-Ο άλλος που ήξερε ότι νοσουσε επί δεκαημέρου αλλά συνέχισε να εργάζεται..
-Χίλια παραδείγματα…
Και τι θα πούμε τώρα πάτερ στους συγχωριανούς σου όταν θα αναζητήσουν κρεβάτι στο νοσοκομείο? Την ευλογία σου? Τι θα γίνει με τους γονείς σας που μένετε μαζί παληκάρια μου? Τι σου φταίνε η άλλοι ρε αδερφέ ντηλιβερα? Οι άλλοι δεν εργάζονται? Δεν βγαίνουν για το μεροκάματο κάθε μέρα?
Λοιπόν | Ναι στο νοσοκομείο μέσα πλέον σου παγώνει το αίμα. Ναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές λιποθυμούν από την κούραση κ την υπερένταση. Ναι φοράνε ειδικές στολές επί ώρες στην κοβιντ κλινική και την ΜΕΘ και όταν τελειώσουν την επίσκεψη είναι σαν να έχουν τρέξει μαραθώνιο. Ναι τεχνολόγοι ανεβαίνουν για 15 κ 20 φορητές ακτινογραφίες καθημερινά παλεύοντας μέσα στα θετικά κ έχουν εικόνα κατάρρευσης μετά. Ναι φοράμε μάσκα πολλές φορές επί 36 συναπτές ώρες στις εφημερίες & τις περισσότερες φορές διπλή. Ναι είμαστε δουλειά σπίτι σπίτι δουλειά εδώ κ ένα χρόνο χωρίς άδεια από τον Αύγουστο. ΝΑΙ και εμείς έχουμε κουραστεί από την κατάσταση.
Λοιπόν | ελπίζω να κάνω λάθος αλλά έτσι όπως πήγε το θέμα νομίζω πως θα ζήσουμε πρωτοφανείς καταστάσεις. Σώζεται? Σώζεται. Πλην του εμβολιασμού. Η ατομική ευθύνη. Προστατέψτε γονείς, τέκνα, συζύγους, συγγενείς και φίλους. Κυρίως προστατέψτε τον εαυτό σας. Έτσι μόνο θα δούμε φώς στο τούνελ.”

19 comments for “Ανάρτηση – “γροθιά στο στομάχι” του γιατρού στο Μαμάτσειο Νίκου Καραπασιά – “Λοιπόν | ελπίζω να κάνω λάθος αλλά έτσι όπως πήγε το θέμα νομίζω πως θα ζήσουμε πρωτοφανείς καταστάσεις. Σώζεται? Σώζεται. Πλην του εμβολιασμού. Η ατομική ευθύνη. Προστατέψτε γονείς, τέκνα, συζύγους, συγγενείς και φίλους. Κυρίως προστατέψτε τον εαυτό σας. Έτσι μόνο θα δούμε φώς στο τούνελ.”

 1. Καλά τα λέει. Για κάποιο λόγο δεν αναφέρει καθόλου την ανυπαρξία πρόληψης και υποδομών από το κράτος.
  -Μισές παιδιά στις τάξεις, διπλάσιες αίθουσες
  -Δημιουργία ΜΕΘ προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού.

  -τριπλασια δρομολόγια ΜΜΜ για αποφυγή συνωστισμού
  -ελεγχος που δαπανώνται τα χρήματα για την αντιμετώπιση της πανδημίας από τους δημους
  Ξέρετε η σωματική υγεία είναι μεγάλο πράγμα. Εξίσου όμως είναι και η ψυχική υγεία. Την οποία δυστυχώς και πολλοί γιατροί την ρίχνουν σε δεύτερη μοιρα

  • Καταρχάς,ποσες ΜΕΘ να γίνουν για να μας φτάσουν,αφού η γυναικολογικη πτερυγα μετατράπηκε σε πτερυγα κορωνοιου και γέμισε σε ένα βράδυ.Τα σχολεία εδώ και καιρό λειτουργούν με τηλ εκπαίδευση.Εδω στην Κοζάνη, δεν υπάρχει θέμα με τα Μ.Μ.Μ.Οσο για την ψυχική υγεία σαφώς και είναι σημαντική, αλλά χωρίς σωματική υγεία και κατ’επεκταση ζωή, δεν μπορεί να υπάρξει ουτως ή άλλως.Κι αλήθεια από τι κινδυνεύει η ψυχική μας υγεία;Από το να καθίσουμε με την οικογένεια μας στο σπίτι μας;Ή από το να στερηθουμε την βόλτα στην πλατεια;Οι μόνοι που έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται είναι οι έμποροι,κανείς άλλος.

   • Και μόνο που λες ότι τα σχολεία λειτουργούν με τηλεκπαίδευση δείχνει ότι δεν έχεις αντιληφθεί τι σημαίνει σχολείο. Αλλιώς καταργήστε τα να.μην πληρώνουμε και καύσιμα! Μόνο τηλεκπαίδευση! Καλύτερα ακόμα εκπαιδευτική τηλεόραση!
    Ατρανταχτο επίσης το επιχείρηση “πόσες ΜΕΘ αφού γεμίζουν” ε τότε να μην κάνουμε καμιά!

    Το ότι επίσης δεν αντιλαμβάνεσαι ότι ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον, δεν έχουν όλοι οικογένεια και η μοναξιά θερίζει, ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν εμφανίζει κατάθλιψη (ρεκόρ ανακοινώνουν οι επιστήμονες ψυχικής υγείας) ε φίλε / φίλη είσαι πολύ μακρυά από την πραγματικοτξτα

  • Πρόληψη είναι η τήρηση των μέτρων.Ο γιατρός αναφέρει πως πολλαπλασιάζονται τα περιστατικά. Τα παιδιά πχ στην Αθήνα δεν πάνε σχολείο εδώ και μήνες και τα κρούσματα πληθαίνουν. Αν τηρούσαμε τα μέτρα η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη.

  • Εγώ λέω και λίγα λες, να προσλάβουν έναν γιατρό για κάθε οικογένεια, εναν δάσκαλο, έναν αστυνομικό και έναν πυροσβέστη. Που ακούστηκε εν έτει 2021 ολόκληρη Κοζάνη να έχει μόνο ένα νοσοκομείο. Κάθε σπίτι και μια ΜΕΘ σήμερα!!!
   Σε λίγο θα μας πουν ότι πρέπει από μόνοι μας να προσέχουμε οι ξεφτίλες

  • Οι ζάοι πάντα ζαίοι θα μείνετε. Ξέρεις τι είναι η ατομική ευθύνη; Γιατί πάντα πρέπει να κοιτάμε τι κανουν οι άλλοι και οχι τι κανουμε εμεις;

 2. Συγχαρητήρια στους γιατρούς. Ομως ένα πουλάκι μου ειπε πως υπάρχουν υγειονομικοί ανεμβολίαστοι σε μεγαλο ποσοστό στο Μαμάτσειο. Γιατι δεν κάνετε μια εκστρατεία εμβολιασμού; Περαστικά μας

 3. Ο Νικος δεν μιλαει ευκολα,καθολου συχνα.Βλεπει τι γινεται και πως εξελισσονται τα πραγματα,με μεγαλη μαλιστα ραγδαιοτητα και αισθανθηκε και την αναγκη και την υποχρεωση,να απευθυνθει με ειλικρινεια σε μας.Να πραξουμε, αυτα τα απλα,που μπορουμε.Για μας τους ιδιους,τους δικους μας ανθρωπους και τον περιγυρο μας.Τοσο απλα και αυτονοητα.Ομως πολλοι τα παραβλεπουμε…Οντως κραυγη αγωνιας.

 4. Τώρα που διάβασα καλυτερα τα γραφόμενα του επιστήμονα, διακρίνω κάποια πραγματα που δεν τον τι μουνι ως άνθρωπο. Η αναφορά του σε τεχνολογους κ οχι ακτινολογους δείχνει την υπεροψία σου και το κόμπλεξ ανωτερότητας που τον διατρέχει. Όσο για την την απαξίωση του στον ιερέα κ κατ επέκταση στα Θεια δικαίωμα του να πιστευει οτι θελει αλλά δεν δικαιουται να προκαλει τους υπόλοιπους που πιστευουν. Αυτά κατ τα αλλά καλή δυναμη κ σε αυτόν κ σε όσους άλλους υγειονομικούς τη χρειάζονται ανεξάρτητου ειδικότητας ποστου κλπ

 5. ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΔΙΚΙΟ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΣΩΣΤΑ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΙΓΟΥΝΙ ΚΑΤΩ ΑΠ ΤΗΝ ΜΥΤΗ Η ΣΑΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΛΙΓΟ ΕΜΕΙΝΕ ΑΣ ΜΗΝ ΤΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΟΛΟΙ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΝ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ 20 ΠΙΣΩ ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΟΛΓΟΘΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ

 6. το να ρίχνεις τα βέλησου στον συνάνθρωπο και συμπολίτη σου είτε
  καλώς είτε κακώς, και να μη λές κουβέντα για αυτούς που πέρνουν τα αποτυχημένα μέτρα και δεν κάναν τποτα να δυναμώσουν το εθνικό συστημα υγείας ενα χρόνο τώρα δέν σε τιμάει γιατρέ..

 7. Επίκαιρο πάντοτε, αν και γράφτηκε πριν από 100 χρόνια.
  Για εμένα, για εσένα για όλους εμάς ως Έλληνες.
  Από τότε δεν άλλαξε τίποτα.
  Δεν σου φταίνε μόνο οι άλλοι ή το κράτος, γιατί το κράτος το διαμορφώνεις εσύ – εγώ με την ψήφο μας.
  Μπορεί να μην μας αρέσει, αλλά πρώτα πρέπει να αλλάξουμε εμείς, εάν θέλουμε να γίνει καλύτερο το μέλλον των παιδιών μας.

  Αφιέρωμα – τροφή για σκέψη.

  Ποιος είδε κράτος λιγοστό (Γεώργιος Σουρής)

  Ποιος είδε κράτος λιγοστό
  σ’ όλη τη γη μοναδικό,
  εκατό να εξοδεύει
  και πενήντα να μαζεύει;

  Να τρέφει όλους τους αργούς,
  νά ‘χει επτά Πρωθυπουργούς,
  ταμείο δίχως χρήματα
  και δόξης τόσα μνήματα;

  Νά ‘χει κλητήρες για φρουρά
  και να σε κλέβουν φανερά,
  κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε
  τον κλέφτη να γυρεύουνε;

  Όλα σ’ αυτή τη γη μασκαρευτήκαν
  ονείρατα, ελπίδες και σκοποί,
  οι μούρες μας μουτσούνες εγινήκαν
  δεν ξέρομε τί λέγεται ντροπή.

  Σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι,
  κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει.
  Κι από προσπάππου κι από παππού
  συγχρόνως μπούφος και αλεπού.

  Θέλει ακόμα -κι αυτό είναι ωραίο-
  να παριστάνει τον ευρωπαίο.
  Στα δυό φορώντας τα πόδια που ‘χει
  στο ‘να λουστρίνι, στ’ άλλο τσαρούχι.

  Σουλούπι, μπόϊ, μικρομεσαίο,
  ύφος του γόη, ψευτομοιραίο.
  Λίγο κατσούφης, λίγο γκρινιάρης,
  λίγο μαγκούφης, λίγο μουρντάρης.

  Και ψωμοτύρι και για καφέ
  το «δε βαρυέσαι» κι «ωχ αδερφέ».
  Ωσάν πολίτης, σκυφτός ραγιάς
  σαν πιάσει πόστο: δερβέναγάς.

  Δυστυχία σου, Ελλάς, με τα τέκνα που γεννάς!

  Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα, τι γαϊδάρους βγάζεις τώρα;

  Το «Επίγραμμα» του Γιώργου Σουρή:

  «Ο Έλλην δύο δίκαια ασκεί φιλελευθέρως:
  Ουρείν τε και συνέρχεσθαι, εις όποιο θέλει μέρος»…

 8. Καταρχήν ψυχραιμία γιατί στην κατάσταση που βρισκόμαστε, εύκολα και αβίαστα ο ένας κατηγορεί τον άλλον. Ευθύνες υπάρχουν ένθεν κι ένθεν, κυρίως όμως κατ εμέ από κυβερνιτικης πλευράς. Υπάρχουν αρκετές απορίες, αμφιβολίες και προβληματισμοι που χριζουν άμεσες απαντήσεις τόσο από κυβερνιτικης, όσο και από επιστημονικής πλευράς. Και ας έρθουμε στα δικά μας. Αυτή την κατάσταση, που πολλοί συμπολίτες μας την κατηγορούν, υπάρχει μόνο στην περιοχή μας ή και αλλού ίσως και χειρότερα; πιστεύω το δεύτερο. Τότε κάτι δεν γίνεται σωστά από τους ιθύνοντες. Ερωτήσεις. Το νοσοκομειακο περιβάλλον διασφαλίζει αποτελεσματικά την μη διασπορά του κοροναιου εντός κι εκτός αυτού; τα μεγάλα εργοταξια που λειτουργούν στην περιοχή μας, με εκατοντάδες εργαζόμενους, διασφαλίζουν και αυτά την μη διασπορά; Οι διαγνωσμενοι με θετικό τεστ κοροναιου ελέγχονται για την τήρηση της καραντίνας και ποιες ήταν οι επαφές τους; έγινε χαρτογράφηση των μολυνσεων στην περιοχή μας και να ενημερωσουν τον κόσμο για να έχει το νου του; οι εμβολιασμοί που λένε ότι θα μας προστατέψουν, σε ποια κατάσταση βρίσκονται εδώ; οι θεραπείες που υπάρχουν και βελτιώνουν σε αρκετά μεγάλο βαθμό, σύμφωνα με πλήθος επιστημονικων δεδομένων, την κλινική εικόνα ασθενών και νοσοκομείων, εφαρμόζονται και αν όχι γιατί; σταματάω εδώ. Την προσοχή μας να έχουμε γιατί πιστεύω πως κανένας δεν θέλει να αρρωστησει.

 9. Η ατομική ευθύνη…. χαχαχχα να σαι καλά ρε Νικόλα.που έπρεπε να φτάσουμε στα 1000 κοντά κρούσματα τη μέρα για να δούμε τους παραγωγούς στην λαϊκή να φοράνε μάσκα. που οι μισοί που περπατάνε στων δρόμο η δε φοράνε καλά την μάσκα η που θα πετάνε αετό!!! που αρρωσταίνει ολόκληρη οικογένεια κ η μάσκα δεν δεν έχει δη τα προσωπάκια τούς, πριν κ μετά την ανάρρωση!!! παντού covid κ στην κοζάνη καθαρά δευτέρα κάθε μέρα.. τί σου λέω τώρα, κ τα ξέρεις κ τα αναφέρεις στο άρθρο. εδώ πεθαίνει κόσμος κ ο πειραγμένος πιο πάνω θίχτηκε για την αναφορά στον μουτζαχεντίν… όπα λάθος στον ιερωμένο είναι το σωστό, αλλά ξέχασα στην εκκλησία δεν κολλάει μωρέ..δύναμη κ κουράγιο αδερφέ

 10. Αν υπάρξουν απολύσεις στον ΕΟΠΥΥ, «σας παρακαλώ να μην το χρεώνετε στην τρόικα. Αυτές θα είναι δικές μου αποφάσεις. Μη μου παίρνει τη δόξα η τρόικα όταν κάνουμε το αυτονόητο. Έχω βαρεθεί να κάνω το αυτονόητο και να παίρνει τη δόξα ο Τόμσεν. Γιατί το κάνω; Γιατί είναι σωστό και πρέπει να μάθουμε στη χώρα μας να κάνουμε το σωστό, χωρίς τον μπαμπούλα της τρόικας» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο απολύσεων γιατρών.
  Άδωνις Γεωργιάδης 2013

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *