Ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης για το μη άνοιγμα του λιανεμπορίου – “Αν ψάχνετε για εξιλαστήριο θύμα, το βρήκατε” – “Αν πρέπει να παραμείνουμε κλειστοί να παραμείνουμε αλλά ΌΛΟΙ. ΤΑ ΠΑΝΤΑ!”

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Ύστερα από τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων η κυβέρνηση έκανε δεκτή την αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου σε τρείς Περιφερειακές ενότητες μία εκ των οποίων αυτή της Κοζάνης έως και την Δευτέρα 12 Απριλίου.

Για άλλη μια φορά δεν υπάρχει ούτε στοιχειώδης σεβασμός προς τους εμπόρους που από την Τετάρτη ετοιμάζονταν να ανοίξουν πάλι τα καταστήματα με δικές τους εισηγήσεις, της επιτροπής λοιμωξιολόγων. Άνοιξε – κλείστε, προσοχή – ανάπαυση!!

Η αλήθεια είναι πως αυτή τη φορά η εικόνα του επιδημιολογικού φορτίου μας προβλημάτιζε όλους πάρα πολύ και στην πλειοψηφία των συναδέλφων υπήρχε έντονος προβληματισμός για το αν θα έπρεπε να ανοίξουμε την δεδομένη στιγμή’ όταν βλέπουμε το σύστημα υγείας τόσο επιβαρυμένο με τους ανθρώπους του ΕΚΑΒ και τους γιατρούς του Νοσοκομείου να κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν ανθρώπους στη ζωή.

 

Είναι λυπηρό όμως να βάζουμε μόνο εμείς πλάτη και πάλι! Έχει πλέον αποδειχθεί ότι δεν ευθύνεται το λιανεμπόριο για την εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχή μας. Και ενώ σε όλες τις περιοχές, που επίσης είναι υγειονομικά επιβαρυμένες, το λιανεμπόριο ανοίγει σαν βαλβίδα εκτόνωσης εδώ παραμένει κλειστό. Αν αυτό δεν είναι δυο μέτρα και δυο σταθμά τι είναι; Το Λιανεμπόριο είναι για άλλη μια φορά το εξιλαστήριο θύμα.

 

Αν πρέπει να παραμείνουμε κλειστοί να παραμείνουμε αλλά ΌΛΟΙ. ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Δεν γίνεται να συνεχίσουμε να ζούμε το θέατρο του παραλόγου με κλειστά καταστήματα, αλλά με ουρές στα σούπερ μάρκετ, ουρές στις Τράπεζες, ουρές στα καταστήματα τηλεπικοινωνιών, ουρές στις λαϊκές αγορές που συνεχίζουν να πωλούν προϊόντα τα οποία δεν είναι πρώτης ανάγκης. Αν δεν κλείσουν τα πάντα από ότι φαίνεται δεν υπάρχει σωτηρία! Το σωστό και δίκαιο αυτό δεν είναι; Αν αυτό φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο τότε πρέπει να εστιάσουμε στην ατομική ευθύνη, στο σεβασμό του συνανθρώπου μας, στην εντατικοποίηση των ελέγχων και στο άνοιγμα του λιανεμπορίου για να λειτουργήσει και εδώ όπως σε όλες τις άλλες Περιφέρειες!

 

Πλέον η απελπισία μας είναι τεράστια μιας και βλέπουμε να μην έχουμε την οικονομική βοήθεια για να ζήσουμε εμείς και οι οικογένειές μας αλλά ούτε και τη βοήθεια ρευστότητας που ζητάμε από την αρχή της πανδημίας για να διατηρήσουμε τα καταστήματά ανοιχτά και με εμπορεύματα. Απαιτούμε εκτός όλων των άλλων που κατατίθενται εδώ και ένα χρόνο, η επιστρεπτέα προκαταβολή 7 να περιέχει αλγόριθμο που να διπλασιάζει τα ποσά που θα δίνονται σε επιχειρήσεις της Περιφερειακής μας ενότητας και επιτέλους να δοθούν οικονομικές αποζημιώσεις για το στοκ των εμπορευμάτων που έχει δημιουργηθεί από την προηγούμενη χρονιά αλλά και την συσσώρευση των υποχρεώσεων προς τρίτους που συνεχίζεται  αμείωτη!

 

 

Με εκτίμηση

 

 Το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης

7 comments for “Ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης για το μη άνοιγμα του λιανεμπορίου – “Αν ψάχνετε για εξιλαστήριο θύμα, το βρήκατε” – “Αν πρέπει να παραμείνουμε κλειστοί να παραμείνουμε αλλά ΌΛΟΙ. ΤΑ ΠΑΝΤΑ!”

  1. Εκεί στον εμπορικό σύλλογο αν έχετε κακαλα ανοίξτε, δεν θελουμε ούτε επιστρεπτεα 7 ούτε και 36262. Θελουμε να ανοίξουμε. Αλλά που να βρείτε τσίπα όταν είστε όλοι μέσα στην ΝΔουλα.

  2. Aντί να λέτε και ευχαριστώ που δεν ανοίγει το λιανέμποριο,κλαίγεστε. Εχετε καταλάβει ότι αν δεν περιοριστεί η κινητικότητα στην πόλη μας για κάποιο διάστημα, δεν θα υπάρχουν πλέον υγιείς υπάλληλοι και καταναλωτές για να έρχονται στα μαγαζιά?
    Πρέπει δηλαδή να έρθει η συμφορά στην πόρτα σας για να καταλάβετε τι ζούμε? 24ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας για ένα μήνα και σκληρή τήρηση από όλους μας μπας και σωθεί η πόλη μας έπρεπε να απαιτείτε και όχι να κλαίγεστε που δεν ανοίγουν τα μαγαζιά.

    • Σοβαρέψου. Αν φοβάσαι είναι απόλυτα σεβαστό, κάτσε σπίτι, κλειδωσου, βγες για τα αναγκαία και όλα μια χαρά. Καιρός η κυβέρνηση να σκεφτεί και τους υπόλοιπους. Εγώ προσέχω, μάσκα κανονικά, αντισηπτικό, έξω κανονικά και εδώ και ένα χρόνο κανείς μας δεν έχει κολλήσει. Αν φοβάσαι τόσο μέσα και προσοχή και θα περάσει και ο ένας μήνας εγκλεισμού που ζητάς για εσένα. Εκτός βέβαια αν γράψεις διεύθυνση, έρθω από εκεί μου δώσεις ένα χιλ. το λιγότερο και τότε κάθομαι και εγώ μέσα.

    • Να σου θύμησω ότι το λιανεμποριο στην Κοζάνη είναι κλειστό σχεδόν 5 μήνες. Κι όμως τα κρούσματα ανεβαίνουν. Δεν φταίει το εμπόριο. Οι πολίτες, οι βόλτες στα πάρκα και ο Δήμος φταίει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *