Συγκλονισμένη η ποντιακή οικογένεια από το θάνατο του σκιτσογράφου Δημήτρη Νικολαΐδη από κορονοϊό – Απότον Αλιάκμονα Βοϊου η σύζυγός του – Επί χρόνια είχε εκπομπή στο Top Channel με θεματολογία το σκίτσο

Ένας άνθρωπος γεμάτος ζωή και σχέδια για το μέλλον. Ένας ταλαντούχος σκιτσογράφος και δάσκαλος, ένας Πόντιος που έβρισκε το καλό μέσα από το κακό. Πάντα με χιούμορ. Αυτός ήταν ο σκιτσογράφος Δημήτρης Νικολαΐδης, ο οποίος την Τετάρτη, 7 Απριλίου, έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό, μετά από πάλη περίπου δύο εβδομάδων στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Σερρών και σε ηλικία μόλις 52 ετών.

Η είδηση του θανάτου του συγκλόνισε την ποντιακή οικογένεια που εξέφρασε συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Η απώλεια είναι μεγάλη για όλους όσοι γνώρισαν τον χαρισματικό σκιτσογράφο.

Έναν καλλιτέχνη που έμαθε παιδιά και μεγάλους να σκιτσάρουν και να ζωγραφίζουν καρέ-καρέ είτε δια ζώσης είτε μέσω τα βιβλίο του, αλλά και από εφημερίδες, περιοδικά και τηλεοπτικά δίκτυα. Γι’ αυτό και η εκπομπή του «Καρέ-καρέ» αγαπήθηκε πολύ.

Ο Δημήτρης Νικολαΐδης γεννήθηκε στο Ελευθεροχώρι Κιλκίς, από Πόντιους γονείς, και ήταν κάτοικος Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης. Είχε συμμετάσχει σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις σκίτσου-κόμικς και δίδασκε σε ομάδες παιδιών.

Σε συνεργασία με διάφορους φορείς έχει παρουσιάσει διδακτικά προγράμματα σε σχολεία. Εργαζόταν στον Δήμο Θεσσαλονίκης ενώ συμμετείχε ενεργά στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποντίων Μενεμένης «Εύξεινος Πόντος» συνεργαζόμενος παράλληλα με πολιτιστικούς φορείς και σωματεία μεταφέροντας την αγάπη του για το σκίτσο σε ανθρώπους κάθε ηλικίας.

Ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος εξέφρασαν «τη βαθιά τους θλίψη και οδύνη για τον αδόκητο χαμό του εξαίρετου συμπολίτη και ένθερμου Πόντιου αγωνιστή Δημήτρη Νικολαΐδη». Συλλυπητήρια εξέφρασαν επίσης ο πρόεδρος και το ΔΣ του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιθέας-Συκεών που συνεργάστηκαν με τον ταλαντούχο σκιτσογράφο «που υπήρξε για χρόνια μέλος και συνεργάτης του συλλόγου».

Πριν από περίπου ένα χρόνο ο Δημήτρης Νικολαΐδης είχε μιλήσει στο pontosnews.gr για το πώς περνούσε με την οικογένειά του στην καραντίνα. Η συνέντευξή του τεκμηριώνει πόσο ζωντανός άνθρωπος ήταν και πόσο αγαπούσε την οικογένειά του.

Πηγή: pontosnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *