Εδώ και 4 περίπου μήνες κυκλοφορούν, τόσο στην πόλη μας, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, οι “ήρωες με τα γάντια καθαριότητας”!

🌍 Στην Κοζάνη κάθε Κυριακή ανελλιπώς μαζεύουν σκουπίδια από διάφορα μέρη της πόλης, με επίκεντρο την περιοχή του ΟΣΕ, κατά μήκος όλων των γραμμών, απ’ άκρη σ’ άκρη! Πρόκειται για την εθελοντική ομάδα

Save Your Hood

στην οποία συμμετέχουν και μέλη της Κοινότητας Κοζάνης.

🚂 Η περιοχή του ΟΣΕ αποτελεί μια από τις ομορφότερες περιπατητικές διαδρομές εντός αστικού ιστού, και ειδικά τον τελευταίο χρόνο υπήρξε διέξοδος για τις δύσκολες στιγμές της καραντίνας.
🗑️ Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο η περιοχή δεν είχε ούτε 1 (ΕΝΑΝ!) κάδο για σκουπίδια, με αποτέλεσμα ακόμα και οι πιο συνειδητοποιημένοι συμπολίτες μας να δυσκολεύονται με τη διαχείριση των απορριμάτων κατά τη βόλτα τους.
🚮 Η Κοινότητα Κοζάνης και οι Save Your Hood, φτιάξαμε εθελοντικά νέους ξύλινους κάδους και τους τοποθετήσαμε κατά μήκους των γραμμών. Η πρωτοβουλία αυτή είναι η ελάχιστη αναγνώριση του έργου τόσο των Save Your Hood και των εργατοωρών που έχουν αφιερώσει για την καθαριότητα του ΟΣΕ, όσο και των μελών της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Κοζάνης, που επίσης έχει συμβάλει στην καθαριότητα της περιοχής.
🚯 Το επόμενο διάστημα θα τοποθετήσουμε ακόμα περισσότερους κάδους, ελπίζοντας πως με τη συνδρομή όλων των δημοτ(ισσ)ών ο ΟΣΕ δε θα περιέλθει ξανά στην άθλια εικόνα που είχε από τα σκουπίδια πριν τις παρεμβάσεις της ομάδας. Σαν Κοινότητα Κοζάνης θα χαρούμε να υποστηρίξουμε αντίστοιχες πρωτοβουλίες και άλλων φορέων της πόλης!
🎯 Άξιζε να σημειωθεί ότι οι Save Your Hood Κοζάνης από τον Δεκέμβριο του 2020 μέχρι σήμερα έχουν μαζέψει από την περιοχή του ΟΣΕ πάνω από 40.000 λίτρα σκουπιδιών!!!

1 comment for “Εδώ και 4 περίπου μήνες κυκλοφορούν, τόσο στην πόλη μας, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, οι “ήρωες με τα γάντια καθαριότητας”!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *