ΤΕ Κοζάνης του ΚΚΕ: Ως εδώ! Η κυβέρνηση να σταματήσει να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της και να πάρει τώρα ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού της Κοζάνης!

Οι δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών τις τελευταίες μέρες για την έξαρση της πανδημίας στην περιοχή, με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας για άλλη μια φορά να κουνάει το δάχτυλο βρίσκοντας την αιτία στην «ατομική ευθύνη», και με αποκορύφωμα τις δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη που ισχυρίζεται ότι  «η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι σχεδόν κανείς δεν τηρεί τα μέτρα», αποτελούν πραγματική πρόκληση για το λαό της Κοζάνης, που εδώ και ένα χρόνο έχει «στενάξει» από την εγκληματική πολιτική διαχείρισης της πανδημίας.

Αν η κυβέρνηση ψάχνει τον ένοχο για την αύξηση των κρουσμάτων να κοιταχτεί στον καθρέφτη. Να κάνει μια βόλτα στους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια της ΔΕΗ και τα εργοτάξια της περιοχής (5η Μονάδα, εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών) που με ευθύνη της εργοδοσίας και της κυβέρνησης σε πολλές περιπτώσεις δε γίνεται ούτε ένα τεστ, υπάρχει ακόμα και σήμερα απόκρυψη κρουσμάτων, οι εργαζόμενοι συνωστίζονται στα λεωφορεία με το δήθεν μέτρο της 65% πληρότητας. Να κάνει μια βόλτα στις Δημόσιες Δομές Υγείας της περιοχής, που υπάρχει πραγματική ασφυξία στα νοσοκομεία λόγω των ελλείψεων και του όγκου των περιστατικών και οι υγειονομικοί δίνουν μάχη για να υπερασπιστούν την υγεία και τη ζωή του λαού της Κοζάνης. Να ακούσουν τις εκκλήσεις των υγειονομικών, που στις 7/4, Παγκόσμια Μέρα Υγείας, σε κινητοποιήσεις έξω από τις πύλες των Νοσοκομείων, βροντοφώναξαν «εδώ και τώρα προσλήψεις, εδώ και τώρα επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας».

Εκεί βρίσκεται η πραγματική αιτία. Η θλιβερή πρωτιά της περιοχής και στην πανδημία έχει ένοχο που έχει ονοματεπώνυμο. Είναι η πολιτική που  την ώρα που πεθαίνει κόσμος, φέρνει νομοσχέδια που θεσμοθετούν τη 10ωρη εργασία, τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης για να μην «κουνιέται φύλλο». Είναι η πολιτική που αρνείται να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές, αντίθετα τις αφήνει να θησαυρίζουν. Είναι η πολιτική που εναποθέτει το δήθεν ασφαλές άνοιγμα των σχολείων στην αυτοδιάγνωση και τα self-test. Δηλαδή η πολιτική που θυσιάζει την υγεία, τη ζωή, τα δικαιώματα του λαού για να θησαυρίζουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, να λογαριαστεί «εδώ και τώρα» με αυτή την πολιτική.  Η πραγματική απάντηση πρέπει να δοθεί με την πάλη για την υπεράσπιση της υγείας, του εισοδήματος και των δικαιωμάτων μας. Να δυναμώσει ο αγώνας, στα σωματεία, στους συλλόγους, τους μαζικούς φορείς. Οι εργαζόμενοι, ο λαός της περιοχής να προσπεράσει τον εμπαιγμό της κυβέρνησης αλλά και τα επικίνδυνα «πολιτικά μορατόριουμ» του ΣΥΡΙΖΑ και των λοιπών αστικών κομμάτων, με καλέσματα για «πάγωμα» της πάλης με την επικίνδυνη λογική του «θα λογαριαστούμε μετά» που δίνει άφεση αμαρτιών και πολύτιμο χρόνο στην κυβέρνηση για να περάσει σε νέα επίθεση ενάντια στα δικαιώματά μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *