Πρωτοβουλία πολιτών Εορδαίας ενάντια στις ανεμογεννήτριες: “Οι καταστάσεις μας πιέζουν, οπότε συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στα Αιολικά Πάρκα”

Την Κυριακή 11/4/21 έγινε μια εκδήλωση που στέφθηκε με επιτυχία ενάντια στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στο Βέρμιο.Την εκδήλωση οργάνωσε η Πρωτοβουλία πολιτών Εορδαίας ενάντια στις Ανεμογεννήτριες και το Συντονιστικό σωματίων ενάντια στην Απολιγνιτοποιηση και συμμετείχε πλήθος κόσμου. Δυναμικό παρόν έδωσε η νεολαία και η ορειβατική κοινότητα. Η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία των Πύργων όπου πραγματοποιήθηκαν οι ομιλίες  από τον Σπύρο Κωνσταντινίδη και Σταύρο Μωυσιάδη. Στη συνέχεια ακολούθησε πεζοπορία που κατέληξε στο καταφύγιο των Πύργων.
Οι καταστάσεις μας πιέζουν, οπότε συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στα Αιολικά Πάρκα.
Όποιος θέλει να ενημερωθεί για τις δράσεις μας μπορεί να παρακολουθεί την πορεία μας στη σελίδα του facebook “Πρωτοβουλία πολιτών Εορδαίας ενάντια στις Ανεμογεννήτριες “
Σε συνθήκες πανδημίας και σκληρού πολύχρονου λοκντάουν. Με την απολιγνιτοποίηση να δίνει ήδη τα σκληρά αποτελέσματα της ανεργίας, με τους εμπόρους και επαγγελματίες της περιοχής να αγωνιούν για την επιβίωση τους. Οι δήθεν επενδυτές των Α.Π.Ε επελαύνουν για να κατακτήσουν την Εορδαία – τον νομό – την Δυτική Μακεδονία. Με καταιγιστικό ρυθμό κατατίθενται στην Ρ.Α.Ε αιτήσεις για ανεμογεννήτριες φωτοβολταϊκά. Ενώ ήδη μπουλντόζες ισοπεδώνουν βουνά αγροτικές καλλιέργειες χορτολίβαδα. Αν τους επιτρέψουμε θα μετατρέψουν την περιοχή σε κρανίου τόπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *