Θεοδωρίδου: Από τι θα κριθεί η έναρξη των εμβολιασμών COVID στα παιδιά


H Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, αφού έκρουσε το καμπανάκι κινδύνου για το κενό στα εμβόλια ρουτίνας των παιδιών στάθηκε στο κεφάλαιο εμβολιασμού των ανηλικών κατά της COVID-19.

Μία από τις αρνητικές επιδράσεις της πανδημίας COVID αποτυπώνεται με αριθμούς στη σημαντική μείωση των κλασικών εμβολίων που αφορούν σε παιδιά, εφήβους και σε ενήλικες.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής των εμβολιασμών έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου τονίζοντας ότι στην προσπάθεια επανόδου στην κανονικότητα θα πρέπει να καλυφθούν τα κενά των κλασσικών εμβολιασμών για τα κοινά λοιμώδη νοσήματα για να μην έχουμε ξανά την επανεμφάνισή τους εν μέσω πανδημίας COVID.

Η κ. Θεοδωρίδου στάθηκε επίσης, στο κεφάλαιο εμβολιασμού των παιδιών κατά της COVID, το οποίο έχει ανοίξει με κλινικές μελέτες που διενεργούν όλες οι φαρμακευτικές εταιρείες.

«Είναι, όμως, πολύ πρόωρο να συζητάμε για συστάσεις εμβολιασμών. Τα παιδιά έχουν πολύ χαμηλό κίνδυνο από τη νόσο και ο εμβολιασμός τους μπορεί να κριθεί αναγκαίος για τη δημιουργία συλλογικής ανοσίας εφόσον ο κίνδυνος της επιδημίας παραμένει. Η έγκριση από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς αξιολόγησης δεν συνεπάγεται και έναρξη εμβολιασμού των παιδιών. Αυτό θα κριθεί, όπως πάντα από την στάθμιση του οφέλους σε σχέση με τον κίνδυνο. Αυτό το θέμα θα μας απασχολήσει στο άμεσο μέλλον. Όχι στο παρόν. Το παρόν πρέπει να εστιάζεται στη μη αναβολή των προγραμματισμένων εμβολίων» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Το εμβόλιο COVID της Pfizer αποδείχτηκε 100% στους εφήβους

Το εμβόλιο κορονοϊού που παρασκεύασε η Pfizer και ο συνεργάτης της BioNTech ήταν απολύτως αποτελεσματικό στην πρόληψη της μόλυνσης με COVID-19 μεταξύ εφήβων 12-15 ετών σε μια δοκιμή τελικού σταδίου, ανέφεραν οι εταιρείες την Τετάρτη.

Τα προκαταρκτικά ευρήματα της μελέτης, στην οποία συμμετείχαν περίπου 2.300 έφηβοι στις ΗΠΑ δείχνουν ότι το εμβόλιο είναι ακόμη πιο αποτελεσματικό για αυτήν την ηλικιακή ομάδα από ό, τι για τους ενήλικες, με παρόμοιες ήπιες παρενέργειες.

Κανένας έφηβος που έλαβε το εμβόλιο στη δομική φάσης 3 δεν νόσησε με την COVID-19, ανέφεραν οι Pfizer και BioNTech. Αντίθετα, 18 έφηβοι στην ομάδα που παρέλαβε το εικονικό εμβόλιο (placebo) μολύνθηκαν
news4health.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *