Πάμε για μετακίνηση εκτός Νομού το Πάσχα; Πότε θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις


Η μετακίνηση εκτός Νομού το Πάσχα φαίνεται πως είναι το επόμενο «στοίχημα» για την κυβέρνηση αναφορικά με το «άνοιγμα» δραστηριοτήτων και τη σταδιακή άρση του lockdown που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Και η πρόθεση της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη, όπως εκφράζουν ανεπισήμως (διότι επισήμως παραπέμπουν στους ειδικούς) κυβερνητικά στελέχη, πως πρέπει να επιτραπεί η μετακίνηση στις γιορτές του Πάσχα, πάντα, όμως-όπως επισημαίνουν- υπό την προϋπόθεση να το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Είναι χαρακτηριστικό πως συνομιλητές του Πρωθυπουργού εκφράζουν την άποψη πως δεδομένου ότι η εστίαση θα είναι κλειστή, το Πάσχα στο χωριό ή στο εξοχικό, σε ανοιχτούς χώρους, θα είναι πιο ασφαλές και παράλληλα θα αποτελέσει μια βαλβίδα αποσυμπίεσης για τους πολίτες.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η όποια συζήτηση για Πάσχα στο χωριό έχει ως προϋπόθεση το self testing. Η πρόταση που συζητείται είναι να ακολουθείται η ίδια διαδικασία με αυτή στα σχολεία. Ο πολίτες θα προμηθεύονται με το ΑΜΚΑ τους το δωρεάν τεστ από το φαρμακείο, θα το κάνουν στο σπίτι, θα καταχωρούν το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, και από εκεί θα εκδίδουν τη βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος, την οποία θα δείχνουν σε τυχόν έλεγχο της αστυνομίας ή της τροχαίας. Σε περίπτωση που κάποιος βγει θετικός, θα διενεργεί επαναληπτικό test, και εφόσον επιβεβαιωθεί ότι πράγματι νοσεί από κορονοϊό θα εφαρμόζεται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Εδώ όμως υπάρχει και η «παγίδα», ότι κάποιος μπορεί να κάνει το τεστ, να δείξει θετικό και να μην το δηλώσει σχετικά στην πλατφόρμα και να θελήσει να ταξιδέψει για το Πάσχα…

Παράλληλα, οι εμβολιασμένοι και με τις δυο δόσεις φαίνεται πως θα έχουν το ελεύθερο να μετακινηθούν εκτός Νομού.

Σε κάθε περίπτωση, το αργότερο την Παρασκευή 23 Απριλίου, αν και κάποιοι λένε ίσως και λίγο αργότερα, Μεγάλη Δευτέρα ή Μεγάλη Τρίτη (όταν και θα ενσωματωθούν όλα τα δεδομένα αυτών των ημερών με τα self test), θα ξέρουμε οριστικά τι θα γίνει με τη μετακίνηση εκτός Νομού το Πάσχα.

https://thecaller.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *