“Το παράδοξο της Κοζάνης” – Ο Παντελής Μπουκάλας γράφει στην “Καθημερινή”- “Ο Άδωνις αποφάνθηκε, εμπιστευόμενος την αυθεντία του: «Η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι οι πολίτες δεν τηρούν τα μέτρα». Τους δίκασε ερήμην και τους καταδίκασε”

Στον χάρτη κρουσμάτων, η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης έχει το πιο βαθύ χρώμα. Βαθύ κόκκινο. Σημάδι ότι εκεί τα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους είναι περισσότερα απ’ ό,τι οπουδήποτε αλλού, παρά την πεντάμηνη σκληρή καραντίνα. Και άλλες περιοχές είδαν το χρώμα τους να βαθαίνει δυσοίωνα, έμειναν όμως εκεί για λίγο ή πολύ και απελευθερώθηκαν. Και γεύτηκαν τα αγαθά μιας μικρής χαλάρωσης, που έπειτα από τόσον καιρό πανδημικής ασφυξίας φαντάζει ταυτόσημη της ελευθερίας.

Το «παράδοξο της Κοζάνης» απασχολεί τους πάντες: επιστήμονες, κυβερνητικούς, πολίτες. Και βέβαια, καίει όσους ζουν στην περιοχή και υφίστανται τον εγκλωβισμό και τις βαριές συνέπειές του στην ψυχή τους, στα οικονομικά, στην ανθρώπινη κοινότητά τους. Εχουν γίνει και συσκέψεις φυσικά, επιτόπιες και διαδικτυακές. Το πρόβλημα ωστόσο είναι παλιό: πόσοι συμμετέχουν πρόθυμοι ν’ ακούσουν και πόσοι έχουν μόνο σκοπό να επιβάλουν την προκάτ άποψή τους, να επιβληθούν με την εξουσία τους. Τι δηλαδή, ίδια κι όμοια ένας υπουργός κι ένας δήμαρχος, ένας συνδικαλιστής που εκπροσωπεί μια παραγωγική τάξη, ακόμα κι ένας γιατρός; Μην τα ισοπεδώσουμε όλα.

Δείτε εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *