Ανακοίνωση των οργανώσεων Νεολαία Συ.Ριζ.Α Κοζάνης & Νεολαία Συ.Ριζ.Α Εορδαίας για το άνοιγμα των σχολείων


Έχουν περάσει αισίως δύο εβδομάδες από το άνοιγμα του λιανεμπορίου στη χώρα και μόλις χθες ανακοινώθηκε το άνοιγμα με click away στην Π.Ε. Κοζάνης. Στον νομό μας που είχε την “τύχη” να πρωτοτυπήσει και ενώ είναι κλειστά τα μαγαζιά λόγω αυξημένων κρουσμάτων στην περιοχή, να έχει ανοιχτά τα λύκεια.
Το ποσό λειτουργικό ήταν αυτό φάνηκε μετά από μόλις λίγες μέρες όπου έχουν αρχίσει να κλείνουν ξανά τμήματα μεμονωμένα ή και σχολεία ολόκληρα καθώς υπάρχουν αρκετά κρούσματα.
Το ερώτημα που γεννάται είναι, τι ήταν αυτό που οδήγησε σε αυτό το πρόχειρο-βιαστικό άνοιγμα των λυκείων λίγες μέρες πριν το Πάσχα και με τα κρούσματα να ανεβαίνουν. Ήταν μήπως η ανάγκη για success story της κυβέρνησης στην διαχείριση της πανδημίας;
Ή μήπως ήταν τα μέτρα που πήραν για το ομαλό άνοιγμα των σχολείων;
Εδώ υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση και είναι πως δεν πήραν κανένα μέτρο πέρα των rapid-self test αμφιβόλου ποιότητας. Τα σχολεία στη χώρα μας άνοιξαν χωρίς προσλήψεις και εμβολιασμούς δασκάλων, με το ίδιο ή και λιγότερο προσωπικό καθαριότητας, τον ίδιο αριθμό μαθητών στις τάξεις. Ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές έχουν να βαδίσουν παράλληλα τον δικό τους Γολγοθά, καθώς έρχονται αντιμέτωποι με την τράπεζα θεμάτων και την μείωση εισακτέων στην τριτοβάθμια που θα αφήσει εκτός πανεπιστημίου τουλάχιστον 24.000 υποψηφίους μαθητές.
Για ακόμη μια φορά είναι ξεκάθαρο πως θυσιάζεται η υγεία των μαθητών και των καθηγητών στο βωμό της επικοινωνιακής πολιτικής της κυβέρνησης.
17/4/21

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *