Επταήμερη εργασία στα εμβολιαστικά κέντρα, ως τις 12 το βράδυ -Θεσπίζεται το ανεύθυνο και ακαταδίωκτο για τους λοιμωξιολόγους

Το ανεύθυνο και ακαταδίωκτο των μελών της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, θεσπίζει τροπολογία του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή στο νομοσχέδιο για το νέο κώδικα των δικαστικών υπαλλήλων.

«Ευθύνη των μελών της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού, της επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων συμβάντων Δημόσιας Υγείας από λοιμογόνους παράγοντες και της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών δεν ευθύνονται δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της λειτουργίας των ως άνω επιτροπή. Δίωξη επιτρέπεται μόνο για συκοφαντική δυσφήμιση ή εξύβριση», αναφέρει χαρακτηριστικά η επίμαχη ρύθμιση του άρθρου 4 της τροπολογίας.

Επιπλέον με την τροπολογία θεσπίζεται επταήμερη εργασία (Δευτέρα έως Κυριακή, συμπεριλαμβανομένων και ημερών αργίας) στα εμβολιαστικά κέντρα με δύο βάρδιες και ωράριο σε δύο βάρδιες από τις 7 το πρωί ως τις 24:00.

Δείτε την τροπολογία σε PDF

Πηγή: iefimerida.gr

4 comments for “Επταήμερη εργασία στα εμβολιαστικά κέντρα, ως τις 12 το βράδυ -Θεσπίζεται το ανεύθυνο και ακαταδίωκτο για τους λοιμωξιολόγους

  1. Και έλεγα τι λείπει τι λείπει; ε ναι βρε.. Το ακαταδιωκτο και το αλάθητο… Πάπες γίνανε όλοι τους για να γλυτώσουν στα δικαστήρια του μέλλοντος.. Μετά το νόμο περί ευθύνης υπουργών, να και οι λοιμοξιολογοι ούτως ώστε κανείς να μην έχει ευθύνη στην επιτροπή που έβαλε ταφόπλακα σε χιλιάδες νοικοκυριά.. Συγχαρητήρια, το λύσατε το πρόβλημα..!εις ανώτερα !

  2. Ε βέβαια..αν αποτύχει το πείραμα.. εμείς οι ειδικοί ..δεν φταίμε σε τίποτα!! Απαλλασομαστε από κάθε τυχόν μελλοντική κατηγορία!! Μπριτσ…ψεκασμενοι..που το παίζεται και έξυπνοι. Πάλι σας την φέραμε.

  3. Όσο εύκολα ψηφίζεται ένας νόμος ασυλίας με μια κυβέρνηση, άλλο τόσο εύκολα μπορει να αρθεί με μια άλλη. Ας το θυμούνται αυτό..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *