Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ: “Η φετινή Πρωτομαγιά δεν είναι σαν τις προηγούμενες”

                     ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021 – ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΣΤΙΣ ΜΑΗ

 

Η φετινή Πρωτομαγιά δεν είναι σαν τις προηγούμενες. Φέτος, 135 χρόνια από την απεργία στο Σικάγο για το αιματοβαμμένο 8ωρο, κυβέρνηση και εργοδοσία ετοιμάζονται να νομοθετήσουν τη 10ωρη δουλειά χωρίς πρόσθετη αμοιβή, να βάλουν τα Συνδικάτα στο γύψο και να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου. Μαζί με την επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση, την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, το φακέλωμα πρωτοπόρων συνδικαλιστών, τη μονιμοποίηση της τηλεργασίας συνθέτουν τον επόμενο γύρο της αντεργατικής επίθεσης.

Με απόφαση του ΔΣ του σωματείου μας την Δευτέρα 26 Απρίλη, εμείς οι συνταξιούχοι συμμετέχουμε στην απεργία στις 6 Μάη με το περιεχόμενο και τα χαρακτηριστικά της 1ης Μάη, του ταξικού αγώνα των εργατών, που γράφτηκε με αίμα στις πιο λαμπρές σελίδες της Ιστορίας του εργατικού κινήματος και φώτισε το δρόμο και την προοπτική για τους εργάτες όλου του κόσμου.

Με το σύνθημα «Τα κέρδη τους – Οι νεκροί μας! Βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής!», τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας και απαντάμε αγωνιστικά στο αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης που φέρνει τις ανατροπές του αιώνα.

Κόντρα στην ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ και των ακολούθων της –Εργατικό Κέντρο Κοζάνης-, οι οποίοι αρνήθηκαν την πρόταση Συνδικάτων και συνδικαλιστών από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για κοινή μέρα εορτασμού την 6η Μάη και ευθυγραμμίστηκαν με τη θέση του υπουργείου για μέρα «εορτασμού» την Τρίτη του Πάσχα, «κολλητά» δηλαδή με τις αργίες των ημερών.

Η Πρωτομαγιά όμως είναι μέρα-σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και γιορτάζεται με απόφαση των εργαζομένων, των Συνδικάτων τους και όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών.

Και σε αυτό το πλαίσιο θα τιμηθεί και φέτος στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ότι ο λαός δεν το βάζει κάτω. Ότι παλεύει, διεκδικεί, οργανώνει την αντεπίθεσή του.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 10:30 ΠΜ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο                   Κοζάνη 26/4/2021

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *