Για ποιο λόγο απαγορεύτηκε η μουσική στην εστίαση – Πως το δικαιολογεί ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου εξήγησε την χρησιμότητα του πολυσυζητημένου μέτρου
Για τη σκοπιμότητα του μέτρου να ανοίξει η εστίαση χωρίς ωστόσο να υπάρχει μουσική στα μαγαζιά, μίλησε στην «Ωρα Ελλάδος» ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος. Όπως τόνισε, το συγκεκριμένο μέτρο έχει να κάνει με την ένταση της φωνής και τα σταγονίδια που βγαίνουν από το στόμα με αποτέλεσμα να μεταδίδεται ο κορονοϊός.

«Η μουσική επιβάλλει μεγαλύτερη ένταση φωνής και προσπάθεια και οδηγεί τους ανθρώπους να έρχονται πιο κοντά για να ακουστούν και αυτό ευνοεί την μετάδοση του ιού. Δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος που απαγορεύεται η μουσική στην εστίαση. Δεν έχει να κάνει με τον ήχο, έχει να κάνει με το ότι οδηγούμαστε να προσαρμόσουμε τη φωνή μας», είπε ο κ. Εξαδάκτυλος και πρόσθεσε:

«Χωρίς μουσική δεν θα καταβάλλεται η επιπλέον προσπάθεια που χρειάζεται για να ακουστούμε σε έναν χώρο που έχει δυνατή μουσική και η οποία στέλνει τα σταγονίδιά μας και μαζί με αυτά τον ιό πιο μακριά από εκεί που τα στέλνει η φυσιολογική ομιλία».

Για να καταλήξει: «Με αυτό τον τρόπο θα είναι ασφαλέστερη η δραστηριότητα που ανοίγει. Με τον άλλο τρόπο δεν θα είναι το ίδιο ασφαλής. Υπάρχει μια παρανόηση πως το πρόβλημα είναι πίσω μας. Δεν είναι πίσω μας. Είμαστε σε μια πορεία βελτίωσης και σταθεροποίησης αλλά δεν είμαστε σε φάση που έχουμε ξεπεράσει εντελώς το πρόβλημα και τα έχουμε αφήσει όλα πίσω μας».

ethnos.gr

3 comments for “Για ποιο λόγο απαγορεύτηκε η μουσική στην εστίαση – Πως το δικαιολογεί ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος

  1. Ενώ από το ίδιο τζατζίκι όλα ΟΚ. Πάντως καλό είναι να επαναξιολογήσουμε τον όρο επιστήμονας. Επίσης σε εξωτερικό χώρο η μουσική δεν σε εμποδίζει μα μιλήσεις. Δεν ανοίγουν τα εσωτερικά των καταστημάτων.

  2. Είμαστε με τα καλά μας; Καλά δεν ντρέπονται; Στο τέλος θα μας απαγορεύσουν και να κλάνουμε! Γιατί θα τους ενοχλεί ο θόρυβος. Και ποιοι είναι αυτοί που αποφασίζουν για όλα; Και αν ενοχλεί αυτή η μουσικοί γιατί δεν μιλάει και για τις εκπομπές όπως του Παπαδόπουλου; Εκεί πως παίζει η μουσική και οι μουσικοί; Με κλειστό στόμα γλεντάνε εκεί; Δεν πετάγονται σταγονίδια; Απλά ΕΛΕΟΣ!!!!

  3. ειναι αυτος που ελεγε ευτυχως εχουμε νεα δημοκρατια γιατι αλλιως εν μεσω πανδημιας αμα ειχαμε συριζα θα πεθαινε κοσμος μαλιστα μπραβο στην ελληνικη επιστημονικη κοινοτητα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *