Εξετάσεις διά ζώσης με self test ή εξ αποστάσεως στα Πανεπιστήμια –Μόνο ένα self test στα σχολεία από την Δευτέρα 17 Μαΐου


Μετά και τις εισηγήσεις των ειδικών την Τετάρτη 12/05, το υπουργείο Παιδείας προέβη σε ανακοινώσεις και αλλάζουν ορισμένα πράγματα όσον αφορά στα Πανεπιστήμια και τα σχολεία.

Όπως ανακοινώθηκε το πρωί της Πέμπτης, λοιπόν, όσον αφορά στα ΑΕΙ οι εξετάσεις του εαρινού εξαμήνου θα γίνονται είτε εξ’ αποστάσεως είτε διά ζώσης ανάλογα με τη σχετική απόφαση του οικείου Τμήματος/Σχολής, με την προηγούμενη διενέργεια self-test φοιτητών και καθηγητών.

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα για διενέργεια με φυσική παρουσία πρακτικής άσκησης για τους φοιτητές μεταξύ του τέταρτου και πέμπτου έτους των προγραμμάτων σπουδών Α’ κύκλου στις Πολυτεχνικές Σχολές/Τμήματα, με διενέργεια self-test μία φορά την εβδομάδα.

Γίνεται επίσης επανέναρξη των εργαστηριακών μαθημάτων για τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (Ι και ΙΙ) στις 24/05/2021, με διενέργεια self-test μία φορά την εβδομάδα.

Παράλληλα, εξακολουθούν να ισχύουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ο σχολαστικός καθαρισμός των επιφανειών, ο αερισμός των χώρων κλπ.

Για τη δια ζώσης επανέναρξη των παραπάνω δραστηριοτήτων, επίκειται έκδοση νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Με ένα self test την εβδομάδα από την Δευτέρα μαθητές και εκπαιδευτικοί στα σχολεία
Εξάλλου, από τη Δευτέρα 17/5 θα απαιτείται η διενέργεια self-test μία φορά εβδομαδιαίως για την προσέλευση μαθητών, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού στα σχολεία όλης της χώρας.

Το τεστ θα διενεργείται εντός 24 ωρών πριν από την προσέλευση στο σχολείο κάθε Δευτέρα πρωί, θα δηλώνεται το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/ σύμφωνα με τις οδηγίες, και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας θα φέρουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ, που θα επιδεικνύουν στο σχολείο.

thecaller.gr

1 comment for “Εξετάσεις διά ζώσης με self test ή εξ αποστάσεως στα Πανεπιστήμια –Μόνο ένα self test στα σχολεία από την Δευτέρα 17 Μαΐου

  1. Παναγιώτη, να σε πληροφορήσω οτι σήμερα το πρωι είχε πολλά παιδιά στο ΙΚΑ, τα οποία προκειμένου να πάνε σχολείο σήμερα, έκαναν το σελφ τεστ χθες το βράδυ και βγήκε θετικο. Στο σημερινό επανέλεγχο με rapid test σημερα στο ΙΚΑ βγήκαν αρνητικά.
    Απλά για να κάνεις ρεπορτάζ και να διαπιστώσεις – δημοσιεύσεις την πιθανότητα αστοχίας (ψευδών αποτελεσμάτων) των συγκεκριμένων τέστ αλλά και την αναστάτωση την οποία προκαλούν στις οικογένειες.
    Καλό απόγευμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *