Ελληνες γιατροί στη Γερμανία: Αυτά συμβαίνουν εδώ – Στην Ελλάδα είναι αλλιώς – Τι λέει η Κοζανίτισσα Βιβή Κάτανα

«Από που είσαι» είναι η πρώτη ερώτηση των Γερμανών ασθενών κάθε φορά που άκουγαν τους γιατρούς να μιλούν γερμανικά με μεσογειακή προφορά και όχι με την γνωστή μπάσα βαυαρική φωνή και μόλις… σιγουρεύονταν ότι ήταν Έλληνες επανέρχονταν, αισθανόμενοι την ανάγκη να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους. «Ευχαριστούμε Ελλάδα. Θα κάνουμε διακοπές στη χώρα σας. Θα τα πούμε το καλοκαίρι» είναι ένα από τα πολλά μηνύματα και στιχομυθίες κατά τη διάρκεια του πρώτου και δεύτερου κύματος της πανδημίας μεταξύ Γερμανών ασθενών-μόλις ανάρωναν από τον κορονοϊό-και Ελλήνων γιατρών που μετανάστευσαν στη Γερμμανία αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον.

Με την επιδημιολογική κατάστασης στη Γερμανία να «χτυπάει» κόκκινο καταγράφοντας σταθερά πάνω από 10.000 κρoύσματα καθημερινά, το σύστημα πιέζεται αλλά δείχνει να αντέχει προς το παρόν. Για τα μυστικά αυτού του ανθεκτικού συστήματος υγείας μιλούν στο ethnos.gr η Μαρία Σίκα, η Βιβή Κατάνα και ο Αλέξης Θεοδώρου.

Δείτε εδώ

1 comment for “Ελληνες γιατροί στη Γερμανία: Αυτά συμβαίνουν εδώ – Στην Ελλάδα είναι αλλιώς – Τι λέει η Κοζανίτισσα Βιβή Κάτανα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *