Το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης τίμησε τους ανθρώπους της προσφοράς και του αλτρουισμού – Τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου

Η νόσος COVID-19 έχει προκαλέσει μια παγκόσμια πανδημία η οποία επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές, προκαλώντας μια πρωτόγνωρη υγειονομική, οικονομική, κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση σε όλο τον πλανήτη, η οποία έχει πυροδοτήσει συστημικές εντάσεις στην παγκόσμια διακυβέρνηση με εκτεταμένες και μακροπρόθεσμες συνέπειες για τις διεθνείς σχέσεις.

Η πανδημίας Covid-19, ήταν απρόβλεπτη, αχαρτογράφητη, κλιμακούμενη, παγκόσμια γι΄αυτό και δύσκολα διαχειρίσιμη.

Την περίοδο που διανύσαμε, που διανύουμε και δε γνωρίζουμε για πόσο ακόμη διάστημα θα διανύσουμε, βιώσαμε και βιώνουμε μια εμπειρία πρωτόγνωρη για όλο το νοσοκομείο.

Σε όλη τη διάρκεια της πορείας μας, ως Νοσοκομείο, ποτέ ξανά, από όσα γνωρίζουμε, δεν είχαν ανακύψει τόσο πολλές και σύνθετες ανάγκες.

Κληθήκαμε να εφαρμόσουμε δύσκολες αποφάσεις απέναντι σε έναν αόρατο εχθρό, με επιμονή για

  • τη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς μας, προς τους συμπολίτες μας και
  • την τήρηση όλων των κανόνων ασφαλείας των εργαζόμενων.

Δράσαμε άμεσα με πολλές αλλαγές στην καθημερινή λειτουργία και αντιμετωπίσαμε την πρώτη φάση με σημαντικά αποτελέσματα.

Από την τιμητική θέση του Διοικητή του Μαμάτσειου Νοσοκομείου, θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου και να συγχαρώ όλους τους εργαζομένους για την ανταπόκρισή τους στις έκτακτες συνθήκες που δημιουργήθηκαν. Τα αυξημένα πρωτόκολλα και το υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού απέφερε τα μέγιστα στην προστασία του προσωπικού και των ασθενών του νοσοκομείου.

Θα ήθελα να εκφράσω και δημόσια την ευγνωμοσύνη όλων μας για την αυταπάρνηση και γιατί όχι την αυτοθυσία σας στην προσπάθεια που καταβάλετε, συνεχώς, όλες αυτές τις δύσκολες στιγμές. Με την καθημερινή σας λειτουργία αποδεικνύετε έμπρακτα όχι μόνο τον επαγγελματισμό σας, αλλά και την αλληλεγγύη και το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που σας διακρίνει.

Στον άνισο αυτό αγώνα με τον αόρατο εχθρό η συνεισφορά όλων των εργαζομένων του Νοσοκομείου μας στην αλυσίδα αλτρουισμού, προσφοράς, ανθρωπίνων αξιών και επαγγελματισμού, από τη μεταφορά – διακομιδή των περιστατικών, την υποδοχή, την είσοδο στα Τ.Ε.Π., τις διαγνωστικές εξετάσεις, τη μεταφορά και φιλοξενία στο τμήμα Covid της Παθολογικής κλινικής, στη συνέχεια σε άλλες κλινικές και την έξοδο από το Νοσοκομείο, δεν είναι απλά σημαντική, είναι καταλυτική.

Σ΄αυτήν την αλυσίδα η συνεισφορά των τμημάτων και των αντίστοιχων εργαζομένων ήταν συλλογική, γι΄αυτό και επιτυχής και τόσο αποτελεσματική.

Σε ένδειξη αναγνώρισης της αλτρουιστικής προσπάθειας των ηρώων της πρώτης γραμμής στη μάχη ενάντια στην πανδημία, οι οποίοι θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για να σώσουν ανθρώπινες ζωές, σε όλους εσάς, που έχετε επωμιστεί το δύσκολο και επίπονο αγώνα, για τη διαπίστωση αρχικά και στη νοσηλεία, στη συνέχεια, κρουσμάτων κορωνοϊού COVID-19 και για τον περιορισμό της διασποράς αυτού,

απονέμουμε έπαινο.

Ο έπαινος που σας απονέμεται είναι μια συμβολική κίνηση, μεγάλου αξιακού φορτίου και ύψιστου επαγγελματισμού.

Σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας και σας ευγνωμονούμε.

Δίνεται παράδειγμα ζωής και προσφοράς σε όλους μας, μα πάνω από όλους στα παιδιά μας, στη νέα μας γενιά, που είναι η ελπίδα και το μέλλον μας.

Θέλουμε για μια ακόμη φορά να εκφράσουμε τις εγκάρδιες ευχαριστίες μας, το δέος και το θαυμασμό μας, σε όλους, όσοι είστε στην πρώτη γραμμή, στους γιατρούς τους νοσηλευτές, στους παρασκευαστές, στους τεχνικούς, στους διοικητικούς, σε όλους τους ανώνυμους ήρωες που επιτελούν ουσιαστικά καθήκοντα, σε εσάς που αγωνίζεστε καθημερινά για να προσφέρετε την καλύτερη δυνατή φροντίδα στους εξεταζόμενους και συνεχίζετε αδιάκοπα το έργο σας με υπευθυνότητα. Ευχαριστούμε όλους για τον επαγγελματισμό και την αφοσίωση που έχετε επιδείξει και για την προσπάθεια που καταβάλλετε αυτήν την κρίσιμη περίοδο. Έχετε την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη μας.

Αισθανόμαστε υπερήφανοι για όλους σας και σας προτρέπουμε να συνεχίσετε το έργο σας, όπως εντατικά και άοκνα το κάνετε μέχρι σήμερα.

Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι, από την πρώτη στιγμή, είμαστε σε στενή συνεργασία με την Πολιτεία, ώστε να συμβάλλουμε ενεργά στην εθνική συλλογική προσπάθεια για την μείωση των επιπτώσεων της κρίσης στην υγεία και την κοινωνία. Εφαρμόζουμε με συνέπεια όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα κατά του ιού COVID-19, ώστε να συνδράμουμε στον περιορισμό της εξάπλωσής του. Παράλληλα, με γνώμονα την ευθύνη προς τους συμπολίτες μας εναρμονιζόμαστε με τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών, ώστε να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας και να υποστηρίζουμε τους ασθενείς μας με την καλύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση.

Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι δε θα σταθούμε στην ηθική σας ανταμοιβή, θα πρωτοστατήσουμε, προς την πολιτεία, και για την υλική σας ανταμοιβή. 

Είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε και να ανταμείβουμε τους ανθρώπους μας και παράλληλα να στηρίζουμε τους ασθενείς μας και όλη την κοινωνία που δοκιμάζεται.

Το Μαμάτσειο Νοσοκομείο πάντα στεκόταν δίπλα στην τοπική κοινωνία, σε κάθε δύσκολη στιγμή και θα το κάνει και πάλι. Είμαι σίγουρος ότι πολύ σύντομα θα καταφέρουμε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε τη δύσκολη αυτή συγκυρία. Η σκέψη μας, με όλη της τη δύναμη, κάθε στιγμή και ιδιαίτερα αυτές τις πρωτόγνωρες στιγμές, βρίσκεται στο πλευρό σας και στην απόλυτη διάθεση του κοινού καλού και της δημόσιας υγείας.
Έτσι θα συνεχίσουμε, όλοι μαζί.

Το Μαμάτσειο Νοσοκομείο αποτελεί σημείο αναφοράς στη Δυτική Μακεδονία για την παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας. Φιλοδοξούμε να συμβάλλουμε στην εξέλιξη της επιστημονικής γνώσης προάγοντας το τρίπτυχο της πρόληψης, διάγνωσης και αντιμετώπισης. Με την άοκνη προσπάθεια, την συνέπεια και την επιμονή όλων, το Νοσοκομείο μας θα παρέχει «Υγεία για Όλους», όπως την ορίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας «Υγεία είναι μια κατάσταση πλήρους σωματικής, νοητικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι απλώς η απουσία νόσου ή αναπηρίας».

Υπενθυμίζουμε ότι αυτή η κρίση, για την οποία δεν ευθύνεται κανείς, δεν θα πρέπει να οδηγήσει στην καταστροφή όλων μας,  εκφράζουμε την ακλόνητη πρόθεσή μας να κάνουμε ότι χρειάζεται προκειμένου όλοι οι συμπολίτες μας να βγουν ισχυρότεροι από την κρίση, και καλούμε όλους σας, εργαζόμενους και συμπολίτες μας, να συνεχίσουμε να ενεργούμε με πνεύμα αλληλεγγύης και αλληλοκατανόησης προκειμένου να βρούμε λύσεις στα πολυσύνθετα, πράγματι, προβλήματα που δεν απασχολούν μόνο εμάς, αλλά όλη την ανθρωπότητα.

Θέλουμε να σημειώσουμε ότι η πανδημία έχει αναδείξει την ανάγκη συνεργασίας, για την εξεύρεση κοινών λύσεων σε προβλήματα που αφορούν όλη την ανθρωπότητα, κατέδειξε ότι για να έχουμε το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον με προοπτική πρέπει η συλλογική προσπάθεια να αποτελεί την κορωνίδα των ενεργειών μας. Ταυτόχρονα πιστεύουμε ότι η πανδημία κατέδειξε τα όρια της φέρουσας ικανότητας μας, πότε; όταν χαρακτηρίζει τις δράσεις μας η συνεργασία, η αλληλεγγύη, ο αλτρουισμός, εν τέλει η ανθρωπιά.

Κλείνοντας, λένε ότι, ‘’ Ο Άνθρωπος, όταν νιώθει πόνο …. Είναι ζωντανός …. Αλλά όταν νιώθει τον πόνο του άλλου, τότε είναι Άνθρωπος ‘’.

Είστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ με κεφαλαία.

ΓΝ ΚΟΖΑΝΗΣ Παρουσιαση Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *