Υπάρχει κρόκος και στην…Αστυπάλαια – Τι ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε φούρναρη της περιοχής

Στη στήλη “Inside Stories” του www.ot.gr διαβάζουμε:

“Γνωρίζετε ότι το νησί της Αστυπάλαιας έχει και εκείνο τον κρόκο του; Ούτε και εγώ το γνώριζα. Στο site της Ηλιάνα το διάβασα: «Αυτοφυή Ζαφορά (ο γνωστός κρόκος ή σαφράν), που φύεται στις βορινές πλαγιές των βουνών της Αστυπάλαιας και μαζεύεται με το χέρι από τους ντόπιους κάθε Φθινόπωρο».

Για το ποια είναι η Ηλιάνα και τι ακριβώς κάνει στο νησί της Αστυπάλαιας σας παραπέμπω κατευθείαν στο primeminister.gr :

«Πρώτος σταθμός ο παραδοσιακός φούρνος Ηλιάνα, της Αστυπάλαιας, που φημίζεται για τα αρτοποιήματά του, έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο εργαστήριο παραδοσιακών προϊόντων τα οποία εξάγει στην Ευρώπη και την Αμερική. «Είναι πολύ σπουδαίο και είναι η καλύτερη απόδειξη ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε καινούργιες δουλειές και στους δικούς μας τόπους, αρκεί να επενδύσουμε στα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Εσύ ήρθες και πάντρεψες παραδοσιακά προϊόντα με τις γεύσεις που ξέρουμε ότι αναζητούν οι πελάτες σου και κάνεις κάτι πολύ σπουδαίο: δημιούργησες δουλειές και κυρίως εσύ είσαι ικανοποιημένος που μπορείς να ζεις, να παράγεις και να είσαι δημιουργικός στον τόπο σου», ανέφερε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον ιδιοκτήτη του εργαστηρίου, Δημήτρη Πετρίδενα».

Ως προς τη συνταγή του επικεφαλής της τοπικής επιχείρησης με την εξωστρεφή δράση εκείνη δεν είναι τίποτα περισσότερο «από Ντόπια υλικά που υπάρχουν σε κάθε Αστυπαλίτικο σπίτι».

Διαβάζω στο site της επιχείρησης: «Η παραγωγή ενός παραδοσιακού προϊόντος είναι για εμάς μια πολύ ιδιαίτερη διαδικασία.

Οτιδήποτε βγαίνει από το εργαστήριό μας, δεν πρέπει να είναι απλά άριστο σαν προϊόν, αλλά πρέπει επίσης να μας θυμίζει ότι μας έφτιαχναν οι παλιοί, τις γεύσεις και μυρωδιές με τις οποίες μεγαλώσαμε.

Για αυτό και δεν θα μπορούσαμε να χρησιμοποιούμε τίποτα λιγότερο από αγνά υλικά του νησιού μας, όπως τον εξαιρετικό Κρόκο (σαφράν) Αστυπάλαιας, την Χλωρή, το περίφημο τοπικό ανθότυρο, άγριο και ευωσδιαστό Θυμάρι καθώς και άγρια Ρίγανη.

Φυσικά και θα χρησιμοποιήσουμε το ονομαστό για το άρωμα του Θυμαρίσιο Μέλι, καθώς και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, φρέσκο γάλα και αυγά».

Δείτε αναλυτικά

εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *