Εργατοϋοαλληλικό Κέντρο Ν. Κοζάνης: Η διαφύλαξη του περιβάλλοντος είναι υποχρέωση όλων μας

Στην περιοχή μας, μία από τις πιο ιδιαίτερες περιοχές της  χώρας, η φετινή παγκόσμια ημέρα για το Περιβάλλον (5 Ιουνίου) αποκτά ειδικό βάρος καθώς οι συνθήκες απολιγνιτιοποίησης και μετάβασης σε μία νέα εποχή δημιουργούν από μόνες τους νέα δεδομένα.

Το θέμα – σύνθημα τις φετινής ημέρας «Επανασχεδιασμός, αναδημιουργία, αποκατάσταση» έρχεται να ταυτιστεί απόλυτα με τις υπάρχουσες συνθήκες  ενισχύοντας την ανάγκη για «επέκταση» του συνθήματος και σε κάθε τι που σχετίζεται με το περιβάλλον.

Το Ε.Κ.Ν.Κ. τόσο με δικές του παρεμβάσεις διαχρονικές, όσο και στηρίζοντας τις παρεμβάσεις άλλων φορέων που ταυτίζονται και εκφράζουν την φωνή της τοπικής κοινωνίας εστιάζει πάντα στον σεβασμό προς το περιβάλλον και τις ανάγκες που οι ιδιαίτερες συνθήκες δημιουργούν.

Σε μία περιοχή που υφίσταται τις συνέπειες της απολιγνιοποίησης, το τρίπτυχο Επανασχεδιασμός – αναδημιουργία – αποκατάσταση θα πρέπει να αποτελεί οδηγό για κάθε παρέμβαση που επιχειρείται στο περιβάλλον ή έχει συνέπειες στο περιβάλλον.

Είναι προφανές ότι η περιοχή επιβάλλεται να τύχει ιδιαίτερης προσοχής και στήριξης προκειμένου να δημιουργηθούν προοπτικές ανάπτυξης και εξέλιξης στην νέα «μετά λιγνίτη περίοδο» όμως σε καμία περίπτωση οι προοπτικές αυτές δε θα πρέπει να είναι ούτε εις βάρος του περιβάλλοντος ούτε και της κοινωνίας.

Το Ε.Κ.Ν.Κ. ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένο στα περιβαλλοντικά ζητήματα θα καταβάλει πάντα κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ποιότητα ζωής.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *