“Σπάρτακος”: Φροντίζω το περιβάλλον σημαίνει φροντίζω τον άνθρωπο

Είναι γεγονός ότι στο όνομα της ανάπτυξης, το περιβάλλον «έπεσε» πολλές φορές «θύμα εκμετάλλευσης» και είναι γεγονός ότι κάθε χρόνο με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) τα σχέδια για μία «πιο πράσινη επόμενη ημέρα» φαντάζουν μεγαλεπήβολα και πολλά υποσχόμενα

Σαφώς και είναι χρέος προς τους ίδιους μας τους εαυτούς αλλά και τις μελλοντικές γενιές, η ανάπτυξη περιβαλλοντολογικής και οικολογικής συνείδησης, καθώς και η συμμετοχή όλων μας σε οποιαδήποτε προσπάθεια στοχεύει σε ένα καλύτερο περιβάλλον.

Σε ένα περιβάλλον που θα σέβεται τον άνθρωπο και όχι τα «φιλόδοξα – κερδοφόρα» σχέδια κάποιων άλλων.

Η προστασία και η διατήρηση του περιβάλλοντος, δεν είναι ούτε πρόκληση ούτε «στόχος». Η προστασία και διατήρηση του περιβάλλοντος είναι το αυτονόητο δεδομένο καθώς φροντίδα του περιβάλλοντος σημαίνει, πρωτίστως, προστασία του ανθρώπου.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, το ζητούμενο παραμένει: στο όνομα της «καταπολέμησης» οποιασδήποτε μορφής ρύπανσης,  να μην υπερτερούν οι εμμονές, να μην γίνεται ισοπέδωση των πάντων και να μην διακυβεύονται καταστάσεις όπως  είναι η ενεργειακή επάρκεια, το  χαμηλό κόστος για τον καταναλωτή, η ίδια η ύπαρξη και ευημερία ολόκληρων κοινωνιών.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *