Συλλέχθηκαν 680 λάστιχα – 21 τόνοι άχρηστου υλικού από το αλσύλλιο του Προφήτη Ηλία στη Κοζάνη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


Συλλέχθηκαν 680 λάστιχα – 21 τόνοι άχρηστου υλικού από το αλσύλλιο του Προφήτη Ηλία στη Κοζάνη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Η περιβαλλοντολογική δράση έγινε με τη συνεργασία τρης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Του Δήμου Κοζάνης και της ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε.. Το Σάββατο το πρωί στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, δόθηκε κοινή συνέντευξη τύπου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, του Δήμου Κοζάνης και της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ, για τη δράση του καθαρισμού της περιοχής κατάντη του παλιού ΣΜΑ Κοζάνης, στο Λόφο του Αη-Λιά.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, ανέφερε πως ο χώρος του Αη Λια είχε καταντήσει χώρος απόρριψης ελαστικών και αυτό πλέον έχει αλλάξει για τους πολίτες που θέλεουν να αθληθούν και να κάνουν έναν περίπατο σε ένα καθαρό περιβάλλον. “Πρέπει να προστατεύουμε και να σεβόμαστε το περιβάλλον σα να είναι κάθε μέρα “ΠαγκόσμιαΗμέρα Περιβάλλονστος” … πρέπει να είμαστε συνεπείς 365 μέρες τον χρόνο” τόνισε ο Δήμαρχος Κοζάνης.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Περιφειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, επισημαίνοντας πως πρόκειτα για μία συνεργασία με σκοπό την θετική συμβολή στο περιβάλλον. “680 λάστιχα – 21 τόνοι άχρηστου υλικού ήταν μία ορολογική βόμβα” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Κασαπίδης, και συνέχισε λέγοντας πως “το δίδαγμα από τέτοιες πράξεις έχει να κάνει με το ότι όταν λειτουργούμε χωρίς αγάπη και με ασέβεια, προς το περιβάλλον και τον συνάνθρωπο, καταστρέφουμε το κοινό μας σπίτι”. Τέλος ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει και ανακοίνωσε πως θα ανασταλούν οι διαδικασίες μέχρι να ολοκληρωθεί το χωροταξικό, ιδίως για τη Δ. Μακεδονία, ζητώντας από τον αρμόδιο Υπουργό και Πρωθυπουργό, να μεριμνήσει ώστε να δει η περιοχή πως θα χωροθετήσει επενδύσεις που η περιοχή τις θέλει αλλά όχι με άναρχο τρόπο.

Τέλος, το λόγο πήρε ο Δημοσθένης Μαυρίδης Γενικός Διευθυντής της ΔΙΑΔΥΜΑ, ο οποίος επεσήμανε πως η συλλογή των απορριμμάτων ήταν πολύ σημαντική δράση, με την ΔΙΑΔΥΜΑ να έχει την τεχνογνωσία και την τεχνολογία να αξιοποιήσουν το υλικό αυτό. Έκλεισε με την ευχή να συνεχιστούν τέτοιες δράσεις, με την ΔΙΑΔΥΜΑ να προτίθεται να συμβάλει ουσιαστικά σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Δήμο όποτε της ζητηθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *