Έρχονται “μπόνους” για τους εμβολιασμένους: Ποια προνόμια εξετάζονται και πότε θα ληφθούν αποφάσεις

“Φουντώνει” ξανά η συζήτηση στη χώρα μας για τον αν θα πρέπει να δοθούν περισσότερες ελευθερίες, εν είδει ‘μπόνους” σε όσους είναι εμβολιασμένοι. Ανοιχτό το ενδεχόμενο για προνόμια στους εμβολιασμένους άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

“Χρειάζονται προνόμια σε όσους εμβολιάζονται προκειμένου να είναι ένας σαφές κίνητρο για να καμφθούν οι αντιστάσεις κάποιων που εξακολουθούν να έχουν δεύτερες σκέψεις ή έλκονται από θεωρίες συνωμοσίας” είπε μεταξύ άλλων. Όπως είπε, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια πλέον, πρέπει να δοθούν κίνητρα στους εμβολιασμένους. “Για παράδειγμα θα έχεις μεγαλύτερη κίνηση ελευθερίας εντός και εκτός της επικράτειας, θα έχεις τη δυνατότητα να επισκέπτεσαι χώρους που είναι κλειστοί τώρα και θα ανοίξουν γι’ αυτούς που έχουν εμβολιαστεί και τέτοιου είδους πράγματα. Τα συζητάμε εδώ και έναν μήνα, νομίζω τώρα, στα μέσα Ιουνίου, έχει φτάσει το χρονικό διάστημα που θα πρέπει να πάρουμε κάποιες αποφάσεις για να επιταχύνουμε τον εμβολιασμό” τόνισε ο κ. Πέτσας.

Νωρίτερα, ίδια άποψη είχε εκφράσει ο Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, προτείνοντας δύο πράγματα για να πειστούν όσοι διστάζουν να κάνουν το εμβόλιο. “Να δώσει η Πολιτεία σαφή προνόμια, πλεονεκτήματα σε αυτούς που εμβολιάζονται τώρα που τα εμβόλια είναι διαθέσιμα σε όλες τις ηλικίες και δεν υπάρχει πλέον διάκριση ανάμεσα στον πολίτη ο οποίος ήθελε αλλά δεν είχε την ευκαιρία να εμβολιαστεί. Αυτό θα κινητοποιήσει αρκετούς ανθρώπους. Και δεύτερον, νομίζω οι δημοσιογράφοι, οι γιατροί και οι πολιτικοί έχουν εξαντλήσει την πειθώ τους. Πρέπει να ενεργοποιηθούν και άλλοι επιστήμονες. Διαφημιστές, επικοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να πείσουμε το κομμάτια αυτό της κοινωνίας που είναι δύσπιστό και διστάζει” δήλωσε ο Καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας στον ΣΚΑΙ.

“Είναι καλό να υπάρχουν κίνητρα για τους εμβολιασμένους και στο τέλος μπορούμε να συζητήσουμε για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένες κατηγορίες. Είναι ανοιχτό το θέμα. Θα μπει στην συζήτηση γιατί είναι πολύ σημαντικό. Αλλά πρέπει να δούμε όλες τις όψεις και απόψεις του” ανέφερε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος, ο οποίος είναι μέλος της Επιτροπής. Ο ίδιος επεσήμανε πως με το εμβολιασμό έχουμε πολλά πλεονεκτήματα όπως την προστασία της υγείας μας και την εύρυθμη λειτουργία ενός νοσοκομείου. Για το γεγονός ότι πολλοί δεν εμβολιάζονται γιατί δυσκολεύονται να πάνε στα εμβολιαστικά κέντρα ανέφερε πως ο επόμενος στόχος είναι να δίνεται η δυνατότητα μαζικού εμβολιασμού και να γίνεται εύκολα στην γειτονιά μας πχ γιατρό μας, φαρμακείο.

“Το εμβόλιο αυτή την στιγμή είναι το κυριότερο όπλο για να ελέγξουμε την πανδημία” είπε από την πλευρά του ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος. Όπως είπε, αν θέλουμε να ξεμπερδεύουμε με τον ιό θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτό το «όπλο» και υπογράμμισε πως ο μη εμβολιασμένος διευκολύνει την διασπορά – ανάπτυξη των μεταλλάξεων και υπάρχει κίνδυνος να τιναχθούν όλα στον αέρα. “Το εμβόλιο δεν σε προφυλάσσει μόνο αλλά σπάει και την αλυσίδα της διασποράς”, σημείωσε, λέγοντας πως ενδεχομένως να χρειαστεί να έχουμε και μια δόση “αναμνηστική” τον Σεπτέμβριο αλλά ο εμβολιασμένος είναι προστατευμένος. “Οι πάνω από 60 ετών θα είναι πιο ευάλωτοι σε ένα πιθανό τέταρτο κύμα και μάλιστα όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί” είπε μεταξύ άλλων τονίζοντας πως ο κίνδυνος είναι μεγάλος. “Το τέταρτο κύμα θα μας απασχολήσει με αυτή την κατηγορία ασθενών. Πρέπει να πάνε να εμβολιαστούν” επισήμανε και εκτίμησε πως για να μπει ένα τέλος με την πανδημία απαιτείται ένας καθολικός υποχρεωτικός εμβολιασμός σε όλους τους ανθρώπους ακόμα και στα παιδιά.

 

https://www.enikos.gr/

1 comment for “Έρχονται “μπόνους” για τους εμβολιασμένους: Ποια προνόμια εξετάζονται και πότε θα ληφθούν αποφάσεις

  1. Ρε μανια η ΝΔουλα με τον εμβολιασμό!Όποιος θέλει ας πάει να εμβολιαστεί ο δρομος είναι ανοιχτός!!!!Δεν το πήρατε χαμπάρι οτι ο κόσμος δεν σας πιστευει κ δεν θέλει να εμβολιαστεί;Άκου μπονους;;;;τρομοκράτες!Σάπιοι. Εκβιαστές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *