Κορονοϊός: Aυτά είναι τα μπόνους στους εμβολιασμένους που μελετά η κυβέρνηση

Προνόμια σε εμβολιασμένους εξετάζει η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να χτιστεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας και να αποφευχθεί ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο. Τα κίνητρα για εμβολιασμό θα μπουν σε εφαρμογή σε «δόσεις», ωστόσο οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν αφού πρώτα ανοίξουν τα ραντεβού των πολιτών για όλα τα εμβόλια.

Μια πρόγευση έδωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο οποίος σημείωσε «χρειάζονται προνόμια σε όσους εμβολιάζονται προκειμένου να είναι ένας σαφές κίνητρο και να καμφθούν οι αντιστάσεις σε όσους έχουν δεύτερες σκέψεις ή έλκονται από θεωρίες συνωμοσίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι είναι εναλλακτικές προτάσεις, με βάση και την εμπειρία άλλων κρατών που έχει προχωρήσει ο εμβολιασμός (π.χ. Ισραήλ, ΗΠΑ). Να σημειωθεί εδώ πως οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών, με τον «οδικό χάρτη» να ξεκαθαρίζει μέσα στον Ιούνιο. Στην πρώτη γραμμή της συζήτησης είναι η άρση της υποχρέωσης των εμβολιασμένων για self tests, μέτρο που μπορεί εύκολα να υλοποιηθεί (ακόμα και τον Ιούλιο). Από εκεί και πέρα επί τάπητος είναι η χορήγηση μεγαλύτερης ελευθερίας τόσο στη νυχτερινή διασκέδαση όσο και στα ταξίδια.

Δείτε εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *