Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Π.Ε. Κοζάνης: Συμπαράσταση στην απεργία των εργαζομένων την Πέμπτη 10 Ιούνη

Κοζάνη 7/6/2021
-Στη βαρβαρότητα που θέλουν να επιβάλουν, απαντάμε αγωνιστικά!
-Στον πόλεμό τους απαντάμε με πόλεμο!
Συνάδελφοι, συνταξιούχοι,
Ενώ σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ νομοθετεί την παντοδυναμία του μεγαλοεργοδότη, τα «παπαγαλάκια» της έχουν βαλθεί να πείσουν τους εργαζόμενους ότι είναι για το «καλό» τους η 10ωρη δουλειά, η μείωση του μισθού τους, η δουλειά τις Κυριακές, οι νέοι περιορισμοί στη συνδικαλιστική δράση και στο δικαίωμα της απεργίας.
Δηλαδή, 135 χρόνια μετά το Σικάγο, που με αγώνες και αίμα των εργατών κατακτήθηκε το 8ωρο, μας επαναφέρουν στη λογική, οι εργάτες να δουλεύουν όλη μέρα, να τσακίζουν τη ζωή τους, για να ικανοποιηθεί το κεφάλαιο για μεγαλύτερη κερδοφορία. Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα τα καταφέρουν!
Τα μέτρα αυτά που περιέχονται στο νομοσχέδιο αφορούν όλους ανεξάρτητα από ηλικία, κλάδο, αφορούν συνολικά την εργατική – λαϊκή οικογένεια.
Το νομοσχέδιο αφορά τα νέα παιδιά που θα βρεθούν αύριο σε ένα εργασιακό καθεστώς «ζούγκλα» χωρίς δικαιώματα και δουλειά «ήλιο με ήλιο», με σύμβαση μιας μέρας.
Βεβαίως, όλοι πρέπει να καταγγείλουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, δηλώνοντας ότι δεν θα δεχτούν να ζήσουν σαν σκλάβοι του 21ου αιώνα. Πρέπει να απαιτήσουν να ξηλωθεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ.
Αφορά όλους μας, γιατί έχουμε οικογένεια, έχουμε αδέλφια, φίλους, συγγενείς και βέβαια από την εμπειρία των μνημονίων φαίνεται ότι όταν καταπατώνται τα εργατικά δικαιώματα, έρχονται ανατροπές, έρχεται και η σειρά μας.
Αφορά και εμάς τους συνταξιούχους, που έχουμε αποδείξει μέχρι σήμερα ότι νιώθουμε βαριά την ευθύνη απέναντι στα νέα παιδιά, τα παιδιά μας. Νιώθουμε ευθύνη απέναντί τους, γιατί είτε είναι άνεργα, είτε όσα από αυτά εργάζονται, οι κυβερνήσεις εδώ και χρόνια τα οδηγούν σχεδιασμένα να δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ για ένα ξεροκόμματο χωρίς δικαιώματα. Δεν μένουνε και δεν πρόκειται να μείνουμε αμέτοχοι!
Εν έτει 2021 δεν είναι «πρόοδος» η δουλειά «ήλιο με ήλιο» για 500 ευρώ. Δεν είναι «εκσυγχρονισμός» η απλήρωτη δουλειά, η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Δεν είναι «πρόοδος» για τους εργαζόμενους η κατάργηση του σταθερού ημερήσιου εργάσιμου χρόνου, η απογείωση της εκμετάλλευσης, για τα οποία τσακώνονται η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος τις εφαρμόζει καλύτερα.
Το τερατούργημα δεν παίρνει διορθώσεις, πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια, στον αντίποδα του εργατοπατερισμού που επιχειρεί να υπονομεύσει την απεργία, κάνοντας λόγο για «θετικά ζητήματα», «αλλαγές» και «βελτιώσεις» στο νομοσχέδιο.
Δεν είναι «κανονικότητα» τα διαλυμένα συστήματα Υγείας, οι δεκάδες θάνατοι καθημερινά από την πανδημία, οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στα μονοπώλια του Φαρμάκου, οι αντιθέσεις ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικά κέντρα, η εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, για τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών και με κίνδυνο μιας πολεμικής σύρραξης.
Όσα ψέματα κι αν χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι, το νομοθετικό έκτρωμα έρχεται για να δυναμώσει, να υλοποιήσει και να δώσει επιπλέον κάλυψη στην εργασιακή ζούγκλα.
Απαιτούμε να καταργηθούν οι νόμοι της «διευθέτησης», της «ευελιξίας», του χτυπήματος των Συλλογικών Συμβάσεων και της ΕΓΣΣΕ, του παγώματος των μισθών, των νόμων που μετατρέπουν την Ασφάλιση σε τζόγο. Να καταργηθούν οι απεργοκτόνοι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Αχτσιόγλου) και του χτυπήματος των διαδηλώσεων (νόμος Χρυσοχοΐδη), τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν με αφορμή την πανδημία. Ζωή και δουλειά με δικαιώματα με αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές. 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο.
Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε. Όλοι στον αγώνα για να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα. Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση 10:30 π.μ στην κ. πλατεία Κοζάνης.

Με ανατροπή γεννιούνται οι ελπίδες, κερδίζεις τη ζωή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *