Μητσοτάκης: Έρχεται υποχρεωτικός εμβολιασμός υγειονομικών κι εργαζομένων σε γηροκομεία

Για το ψηφιακό Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Covid μιλά αυτή την ώρα στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι είναι η τονωτική ένεση για την ελληνική οικονομία.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου με θέμα: «Κύρωση της από 30.5.2021 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου “Θέσπιση, περιεχόμενο και διαδικασία έκδοσης Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID-19” (Α’ 87) και ειδικότερες εγγυήσεις για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα». σημείωσε ότι «θέλησα να παραβρεθώ σήμερα στη Βουλή για να υπογραμμίσω τη σημασία του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού covid-19. Τη ξεχωριστή του συμβολή στην προσπάθεια ώστε φέτος ο τουρισμός να ανοίξει πρώτος τον κύκλο της ανάκαμψης για το σύνολο της ελληνικής οικονομίας».

Πρόσθεσε ότι «καθώς η έξοδος από την κρίση είναι πλέον ορατή, από την εποχή των κρουσμάτων μπαίνουμε σταδιακά στην εποχή της ανάκαμψης» τονίζοντας πως «αν ο εμβολιασμός αποτελεί αντίδοτο στον κορωνοϊό για την υγεία μας, το ψηφιακό πιστοποιητικό ήταν μια πρώτη τονωτική ένεση για την οικονομία μας. Ήμασταν οι πρώτοι που το εισηγηθήκαμε. Η πρόταση της Αθήνας αποτελεί πραγματικότητα της Ευρώπης».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θύμισε ότι η χώρα μας βρέθηκε στην πρώτη γραμμή πρωτοβουλιών και σε άλλα επίπεδα εξηγώντας ότι η Ελλάδα ήταν «από τις πρώτες χώρες που χρησιμοποιήσαμε τα self test. Θέλω να θυμίσω ότι ήταν η Ελλάδα μαζί με άλλες 7 ευρωπαϊκές χώρες που θέσαμε μαζί από τον περασμένο Μάρτιο την ανάγκη να υπάρχει μεγάλη ευρωπαϊκή οικονομική αντίδραση στην ύφεση που προκάλεσε ο κορωνοϊός. Το αποτέλεσμα ήταν το ταμείο Ανάκαμψης».

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «φαίνεται η δυνατότητά μας να μετατρέπουμε δοκιμασίες σε ευκαιρίες. Αφορά συνολικά την τεράστια πρόοδο στην ψηφιοποίηση του κρατικού μηχανισμού».

Όπως επισήμανε, περισσότεροι από 230.000 Έλληνες έχουν εκδώσει το ψηφιακό πιστοποιητικό, ενώ αναφερόμενος στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων δήλωσε ότι μόνο 5 από τους 392 διασωληνωμένους είναι εμβολιασμένοι.

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων ομάδων του πληθυσμού τονίζοντας ότι «την πειθώ που έχει χρησιμοποιήσει η πολιτεία θα την διαδεχθεί και η επίσημη θέση της για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών και εργαζομένων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων».

Σε ό,τι αφορά στα «προνόμια» των εμβολιασμένων, είπε ότι θα έρθουν το φθινόπωρο αναφέροντας ως παράδειγμα ότι ένας εστιάτορας θα έχει τη δυνατότητα να λέει ότι στο μαγαζί του θα δέχεται μόνο εμβολιασμένους.

Πηγή: https://www.skai.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *