Θάνος Ασκητής: “Το σεξ με στόχο την αναπαραγωγή… χάνεται στον δρόμο”

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ερωτικό από έναν άνδρα και μία γυναίκα που ελκύονται και αγαπιούνται. Και κάνουν σεξ γιατί θέλουν να κάνουν σεξ. Και αποκτούν μωρό γιατί θέλουν να αποκτήσουν μωρό. Αυτό όμως το απλό, αυτονόητο και ρομαντικό σενάριο δεν είναι πάντα εφικτό για όλους. Για κάποια ζευγάρια το σεξ της απόλαυσης μπορεί να γίνει μια ψυχοφθόρα διαδικασία, όταν ο στόχος-μωρό συνοδεύεται από δυσκολία στη σύλληψη και επαναλαμβανόμενους κύκλους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

 

Ο Δρ. Θάνος Ασκητής, Ψυχίατρος- Σεξολόγος, Καθηγητής Ψυχιατρικής EUC, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, είναι ο ειδικός που επιλέξαμε για να μιλήσουμε για το σεξ… που χάνεται στον δρόμο και όλες τις παρενέργειες που προκύπτουν.

 

 

Κύριε Ασκητή, τελικά σε τι βαθμό συνδέεται το σεξ με το ένστικτο της αναπαραγωγής;

Για τον άνδρα δεν υπάρχει άμεση συσχέτιση  της σεξουαλικής επιθυμίας με το ένστικτο της αναπαραγωγής. Διότι ο άνδρας την αναπαραγωγή δεν τη μεταφέρει στον εγκέφαλό του ούτε την ενσωματώνει μέσα στις λειτουργικές του ανάγκες. Αντίθετα, στη γυναίκα η σεξουαλική επιθυμία έρχεται μέσα από εγκεφαλικές λειτουργίες. Η γυναίκα αναζητάει έναν άνδρα ισχυρό, δυνατό, επιτυχημένο, για να μπορέσει να αναπαράγει τα ωάριά της.

H συνέχεια εδώ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *