Πανελλήνιες 2021: Ποια τμήματα δίνουν προοπτικές καριέρας -Οι 5 περιπτώσεις που ξεχωρίζουν-Ένα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Την προσεχή Δευτέρα θα γίνει η «πρεμιέρα» των φετινών Πανελλήνιων εξετάσεων.

Οι υποψήφιοι των Πανελληνίων ετοιμάζονται πλέον για τα self tests που πρέπει να κάνουν και για την πρώτη επαφή με τα εξεταστικά κέντρα -για τα οποία ισχύει ειδικός κανονισμός.

Προ ημερών, ο μαθηματικός – σύμβουλος σταδιοδρομίας Στράτος Στρατηγάκης παρουσίασε στο iefimerida.gr ποια είναι τα 6 «κλειδιά» για τη σωστή προετοιμασία εν όψει της έναρξης των Πανελληνίων.

Πανελλήνιες 2021: Τι ρόλο θα παίξει τελικά η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Μια από τις βασικές αλλαγές που θα ισχύσουν στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις είναι η ενεργοποίηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Πρόκειται για μια παράμετρο που θα διαδραματίσει καίριο ρόλο στις εξετάσεις, αφήνοντας εκτός ΑΕΙ ένα σημαντικό ποσοστό υποψηφίων.

Οπως τονίζεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», η φετινή διαδικασία θα αφήσει πολλά τμήματα με ελάχιστους πρωτοετείς (πιθανόν και λιγότερους των 10), κάτι που θα ωθήσει και τα ίδια τα ιδρύματα σε αποφάσεις για τη μελλοντική στρατηγική και χωροταξική αναδιάρθρωσή τους. Αλλα τμήματα, προστίθεται στο δημοσίευμα, θα τα «σπρώξει» να μετουσιωθούν στις νέες Σχολές Εφαρμοσμένων Επιστημών και Τεχνών που σχεδιάζει τώρα το υπουργείο Παιδείας για να αντικαταστήσουν τα παλιά ΤΕΙ.

Δείτε εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *