Εγκαθίστανται οι 2 ηλεκτρολέβητες στον ΑΗΣ Καρδιάς για την τηλεθέρμανση της Πτολεμαΐδας – Στόχος της ΔΕΗ να λειτουργήσουν στις 15 Οκτωβρίου


Με στοίχημα την ολοκλήρωση της εγκατάστασης μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, η ΔΕΗ έχει ξεκινήσει τις σχετικές εργασίες για τους δυο ηλεκτρολέβητες που θα τροφοδοτούν το δίκτυο τηλεθέρμανσης της Πτολεμαΐδας.

Το κλείσιμο του ΑΗΣ Καρδιάς σηματοδότησε την ανάγκη εναλλακτικής λύσης για την τροφοδότηση της τηλεθέρμανσης μέχρις ότου τεθεί σε λειτουργία η νέα υπερσύγχρονη μονάδα Πτολεμαΐδα 5.

Έτσι, η ΔΕΗ αποφάσισε να προχωρήσει στην εγκατάσταση των 2 ηλεκτρολεβητών, οι οποίοι θα στηρίξουν το δίκτυο της τηλεθέρμανσης για τα επόμενα 1-2 χρόνια.

Σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας Δημήτρης Καρακασίδης επεσήμανε ότι στόχος είναι «την ημέρα απελευθέρωσης της Πτολεμαΐδας στις 15 Οκτωβρίου, να μπορέσει να τεθεί σε λειτουργία το δίκτυο της Τηλεθέρμανσης, όπως γίνεται κάθε χρόνο».

Ακόμα, ο κ. Καρακασίδης σημείωσε ότι «οι 2 ηλεκτρικοί λέβητες που θα εγκατασταθούν στον ΑΗΣ Καρδιάς, θα αποτελέσουν μελλοντικά και εναλλακτική λύση για την παροχή Τηλεθέρμανσης, στην Πτολεμαΐδα, την Κοζάνη και το Αμύνταιο».

Ως προς την τιμή με την οποία η τηλεθέρμανση θα παρέχεται στους καταναλωτές, ο πρόεδρος της ΔΕΤΗΠ ανέφερε ότι «με κάθε τρόπο, θα υπάρξει προσπάθεια να μείνει σταθερή και να μην αυξηθεί».

https://energypress.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *