Επιστροφή στον Μεσαίωνα σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη – Διευθύντρια απαγόρεψε τις φούστες και τα σορτς

ÅÊÐËÇÊÔÉÊÏ ÃÊÑÁÖÉÔÉ ÓÅ Ó×ÏËÅÉÏ ÓÔÇ ÍÉÊÁÉÁ (EUROKINISSI)

Σε μία αδιανόητη καταγγελία προχωρά Σύλλογος Γονέων σε Γυμνάσιο στη Θεσσαλονίκη, όπου μία διευθύντρια αποφάσισε με το έτσι θέλω να απαγορεύσει στις μαθήτριες του σχολείου να φοράνε φούστες και κοντά παντελόνια, επικαλούμενη τάχα την ευπρέπεια, την αισθητική και τους εσωτερικούς κανονισμούς του σχολείου της.

Όπως καταγγέλλουν γονείς μαθητών του συγκεκριμένου σχολείου, η διευθύντρια για να εφαρμόσει τη συγκεκριμένη απόφαση, επικαλείται τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του σχολείου, ο οποίος επικυρώθηκε τον περασμένο Απρίλιο.

Το τι αναφέρει αυτός ο εσωτερικός κανονισμός, φαίνεται παρακάτω στην εικόνα του alterthess.gr.

Δείτε εδώ

Όπως αναφέρουν οι γονείς που έχουν εκδηλώσει την έντονη διαφωνία τους με τις συγκεκριμένες πρακτικές, τόσο στον Σύλλογο Γονέων, όσο και στην αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης του υπουργείου, τα κορίτσια είναι υποχρεωμένα να φορούν μόνο μακριές φούστες και παντελόνια.

Το συγκεκριμένο μεσαιωνικό μέτρο επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί και στα αγόρια μαθητές του σχολείου. Όπως αναφέρει γονέας σε επιστολή προς την αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, «στην εποχή που ο σεξισμός αγριεύει όπως όμως και οι αντιδράσεις, έρχεται ένα σχολείο να «ποινικοποιήσει» τα… σορτς των παιδιών υπό τον φόβο ποιου; Τυχόν παρενόχλησης;

Θυματοποιούνται δηλαδή τα παιδιά με «προκλητικά» ρούχα και δεν γίνεται συμβουλευτική όσον αφορά τον σεβασμό απέναντι στον άλλο και την αμφίεσή του; Πώς αλήθεια, κρίνεται η ευπρέπεια; Με ποιο μήκος φούστας; Παντελονιού;».

 

www.in.gr

1 comment for “Επιστροφή στον Μεσαίωνα σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη – Διευθύντρια απαγόρεψε τις φούστες και τα σορτς

  1. Το σχολικό κανονισμό συναποφασίζει και ο Σύλλογος γονέων,το συμβούλιο των μαθητών(β/θμια εκπ/ση) και ο Δήμος(με εκπροσώπους τους) σε κοινή συνεδρίαση με το Σύλλογο Διδασκόντων.Στη συνέχεια τον επικυρώνουν ο αρμόδιος σχολικός σύμβουλος και ο Διευθυντής β/θμιας εκπ/σης της Π.Ε.Επίσης υπάρχει σχετκή υ.α.δημοσιευμένη σε ΦΕΚ με σχ.εντολές…
    Οι υπεύθυνοι λοιπόν δεν είναι η μία…”το συνήθες θύμα”-διευθύντρια αλλά πολλοί περισσότεροι αν τα γεγονότα είναι όπως λέγονται (λίγο τραβηγμένα μου φαίνονται…)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *