Η Συνταγή της Ημέρας: Μυρωδάτα ρολλά κανέλας

της Αναστασίας Θεοχαροπούλου

Μυρωδάτα ρολλάκια με ζύμη τσουρέκιου. Όσοι δεν λογαριάζεται θερμίδες και καλοκαίρια απολαύστε τα όλες τις ώρες μαζί με τον καφέ!!

Υλικά :

1/2 κούπα ζεστό νερό
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
2κουταλιες της σούπας μαγιά
1/2 κούπα λιωμένο βούτυρο
2 αυγά
2 πρέζες αλάτι
1/2 κουπα ζάχαρη
1 1/2 κουπα ζεστό γάλα
5-6 φλ αλεύρι

Γέμιση:
Λιγο λιωμένο βούτυρο
Μαύρη ζάχαρη (προαιρετικά)
Ζάχαρη
Κανέλα (4 κουταλιες η κ παραπάνω)

Γλάσσο

Βούτυρο
1βανίλια
3 κουταλιες Γάλα
1 φλ Αχνη

Εκτέλεση :

1. Ανακατέυουμε τη μαγιά με το νερό και τη 1 κουταλια ζάχαρη. Αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά
2. Χτυπάμε τα αυγά τη ζάχαρη κ το λιωμενο βούτυρο
3. Προσθέτουμε τη μαγιά και το ζεστό γάλα
4. Προσθέτουμε το αλέυρι ανακατεύοντας καλα μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη που δεν κολλάει
5. Την αφήνουμε στην άκρη για 1 ωρα περίπου να φουσκώσει
6. Μόλις φουσκώσει και είναι έτοιμη την τσιμπάμε και την χωρίζουμε σε 2 κομμάτια
7. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε μεγάλο παραλληλόγραμμο
8. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και αρκετή κανέλα
9. Γυρνάνε τη ζύμη σε ρολό απο την μεγάλη πλευρά και κόβουμε ροδέλες
10. Απλώνουμε σε βουτυρωμενο ταψακι ( δεν ειναι αναγκη να αφηνουμε κενα μεταξυ τους γιατί δεν έχουν πρόβλημα να κολλήσουν) και αφήνουμε λιγο να φουσκώνουν
11. Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά
12. Προαιρετικά μπορούμε να τα γλασσάρουμε μόλις βγουν απο το φούρνο με ανακατεύοντας τα υλικά για το γλάσσο

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *