Τα γραφεία της «Χρυσής Αυγής» και οι αντιδράσεις…

Με μια άκρως ενδιαφέρουσα ανακοίνωσή της, η Δημοτική Κίνηση: «Κοζάνη: Τόπος να Ζεις» επιτίθεται στη ¨Χρυσή Αυγή» για τις θέσεις και τις πρακτικές της. Όμως, δεν μένει μόνο εκεί, αλλά προχωρά ακόμη περισσότερο, τονίζοντας τα εξής: «Στην περίπτωση της εγκατάσταση γραφείων της εθνικιστικής οργάνωσης στην πλατεία Γιολδάση η στάση μας είναι διαφορετική!
Όχι μόνο γιατί διαφωνούμε πολιτικά και ηθικά μαζί της, αλλά διότι οι δράσεις της εν λόγω οργάνωσης παραβιάζουν κατάφορα τον αξιακό κώδικα στον οποίο στηρίζεται η Κίνηση, η χώρα μας, η Ευρώπη και ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών! Δεδομένης της δυσαρέσκειας που εκφράζεται από τους ενοίκους της πολυκατοικίας στην οποία επιθυμεί να στεγάσει τις ρατσιστικές και επιθετικές της ενέργειες η χρυσή αυγή,
ως Κίνηση δηλώνουμε ότι θα κινηθούμε πολιτικά και σε συνεργασία με άλλους κοινωνικούς φορείς της πόλης για να εκφράσουμε την κάθετη αντίθεσή μας στην εγκατάσταση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, της μισαλλοδοξίας και της αντικοινωνικής συμπεριφοράς στα όρια του Δήμου».
Κοινώς, η Κίνηση θα κινηθεί ώστε να μην…νοικιάσει πουθενά, «στα όρια του Δήμου Κοζάνης», η «Χρυσή Αυγή»! Και, όσο και διαφωνεί κανείς (οι θέσεις του γράφοντος για τη «Χ.Α.» είναι γνωστές και έχουν αναλυθεί στη στήλη πολλάκις) με το εν λόγω κόμμα, όσο μας αρέσει ή δεν μας αρέσει, η πραγματικότητα είναι διαφορετική! Γιατί, πολύ απλά, σε καμία περίπτωση δε μπορείς να απαγορεύσεις ή να επιχειρείς να απαγορεύσεις σε ένα κόμμα που έχει συμμετάσχει στις βουλευτές εκλογές και, ακόμη περισσότερο, έχει μπει και μέσα στη Βουλή, να νοικιάσει και γραφεία σε μια πόλη ή σε ένα…χωριό!
Όσο η «Χ.Α.» είναι εντός των ορίων του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και δεν αποτελεί απαγορευμένο κόμμα, δε γίνεται διαφορετικά! Και κάθε ανάλογη προσπάθεια ή κίνηση «αποτροπής» δημιουργίας γραφείων στην Κοζάνη πολύ φοβάμαι πως σήμερα θα έχει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Θα επανέλθουμε, γιατί το κλίμα στη πόλη μας μυρίζει, δυστυχώς, μπαρούτι…

 

16 comments for “Τα γραφεία της «Χρυσής Αυγής» και οι αντιδράσεις…

 1. Ζουμε στη χωρα της Δημοκρατιας νομιζω,οποτε ασχοληθειτε με πιο σοβαρα πραματα ολοι εσεις αντιφασιστες!!!για το που παει η χωρα μας ετσι κι αλλιως?????για τη χουντα του ΔΝΤ τι εχετε να πειτε????

 2. Η κίνηση εκφράζει την αντίθεση της στην εγκατάσταση του ρατσισμού, της ξένοφοβίας κτλ…Από αυτό μέχρι to δικό σου το κοινώς Παναγιώτη υπάρχει μεγάλη διαφορά έως και παραπλάνηση! Δυσαρέσκεια προφανώς υπάρχει και αυτή εκφράζεται, πές μου όμως που γραφει oti θa απαγορευσουν σε οποιοδήποτε να νοικιασει εκεί? Είναι αστείο και μόνο na λέγεται αυτό…

  • Μαλλον δεν εχεις διαβασει καλα. “«Στην περίπτωση της εγκατάσταση γραφείων της εθνικιστικής οργάνωσης στην πλατεία Γιολδάση η στάση μας είναι διαφορετική”. Και πιο κατω μιλαει για “ορια του Δήμου”. Ξεκάθαρο ειναι, απλα ειναι γραμμενο εξυπνα για να μην προκαλεσουν. Και καλως.

   • Καλά διάβασα, το δικό σου συμπέρασμα νομίζω είναι απλοποιημένο. Μα δεν μπορεί να έτσι και αλλιώς να απαγορεύσει σε κανένα να νοικιάσει οπουδήποτε ότι θέλει. Τώρα βέβαια για να είμαστε δίκαιοι αυτό το ” Στην περίπτωση της εγκατάσταση γραφείων της εθνικιστικής οργάνωσης στην πλατεία Γιολδάση η στάση μας είναι διαφορετική”, θα πρέπει να εξηγηθεί περισσότερο. Σίγουρα θα είναι πιο σύνθετο από την δική σου απλή και πως να το πω, “πιασάρικη” εξήγηση. Ίδωμεν…

    • “Βασική αρχή της σκέψης και δράσης της Κίνησής μας αποτελεί η ανεκτικότητα και η αρμονική συνύπαρξη με τη διαφορετικότητα!

     Αυτή η πεποίθησή μας επιβεβαιώνεται στην πράξη, τόσο στην εσωτερική μας λειτουργία, όσο και στις σχέσεις μας με κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς!
     Στην περίπτωση της εγκατάσταση γραφείων της εθνικιστικής οργάνωσης στην πλατεία Γιολδάση η στάση μας είναι διαφορετική!”. Γεωργια, επιτρεψε μου να επιμεινω, οσο και αν δεν θελεις να το πιστεψεις.

 3. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι ένα νόμιμο πολιτικό Κίνημα, και τα ψευτο-νταϊλίκια όλων αυτών που είναι υπεύθυνοι για τη δυστυχία του ελληνικού λαού (δηλ. τα πρασινο-κοκκινο-μπλε λαμόγια που ρήμαξαν τον τόπο) δεν θα βρουν ανταπόκριση στην συντριπτική πλειονότητα των πολιτών.
  Καλό είναι να αφήσουν κατά μέρος τις ψευδο-δημοκρατικές τους ευαισθησίες περί δήθεν ναζισμού, ξενοφοβίας κτλ και να το βουλώσουν.

 4. Γιατί δεν δείχνετε την ίδια “δημοκρατική” ευαισθησία για τα εγκλήματα
  του Μπολσεβικισμού και των κομμάτων που τον εκπροσωπούν, ο οποίος είχε πολλαπλάσια θύματα απ’ ότι ο Εθνικοσοσιαλισμός;
  Οι Αμερικανοί και οι “σύμμαχοί” τους της Νέας Τάξης Πραγμάτων προκάλεσαν από
  τον Β’ Παγκόμιο πόλεμο μέχρι σήμερα εκατοντάδες πολέμους με εκατομμύρια θύματα σ’ ολόκληρο τον
  κόσμο (Βιετνάμ, Πρώην Γιουγκοσλαβία, “Αραβική Άνοιξη” κτλ). Γιατί λοιπόν κατηγορείται
  η Αμερική και όχι το πολίτευμά της που είναι η “Δημοκρατία”, ενώ αντίθετα κατηγορείται
  ο Ενικοσοσσιαλισμός;
  Όσον αφορά στο αν τα στελέχη της ΧΑ είναι τα “σκυλιά” του συστήματος και του καπιταλισμού,
  αυτό είναι απολύτως ψευδές, μια και η ιδεολογία της ΧΑ είναι ο Λαϊκός Εθνικοκοινωνισμός και
  δεν ανήκει ούτε στη δεξιά, ούτε στη αριστερά.

 5. ΣΟΒΑΡΑ ΠΕΤΡΟ?
  Ο ΛΑΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΣΜΟΣ!?
  ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΤΙ ΜΑΘΑΜΑ ΚΕΙ ΣΗΜΕΡΑ.
  ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΛΟΙΠΟΝ Η ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΤΕ, Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗ ΤΟ ΒΟΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗ.ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΒΟΛΟΥ (ΝΑ ΕΝΤΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΤΡΟΠΗΣΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΜΑΝΕΣΗΣ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ), Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ” (ΤΟΥ ΠΟΡΝΟΘΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΡΕΣΤΗ-ΜΠΟΜΠΟΛΑ-ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ)
  ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΣΜΟΣ?
  ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΞΗΓΗΣΕ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΔΑΕΙΣ ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΣΜΟΣ?
  ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΟΙ, ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ “ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ” ΣΑΣ ΠΕΤΑΕΙ ΜΙΑ ΛΕΞΗ Ε ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ….

 6. ΧΑΧΑΧΑ Τι λες για το το ξεπούλημα του σταθμού 902 και τις απολύσεις των εργαζομένων του;
  Τι λες για τον Καπιταλ-κομμουνισμό της Κίνας, όπου εκατομμύρια εργάτες δουλεύουν
  για ένα κομμάτι ψωμί από το πρωί έως το βράδυ για τα πάμπλουτα αφεντικά τους, που περεμπιττόντως είναι υψηλότατα στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος, ενώ εκατοντάδες ‘αλλοι αυτοκτονούν, μην αντέχοντας τις άθλιες συνθήκες εργασίας;
  Όσο για το τι είναι Εθνοκοινωνισμός και ποια η θέση του για την πλουτοκρατία, σε παραπέμπω
  στα λόγια του Χίτλερ για τη λειτουργία της οικονομίας σ’ ενα λαϊκό εθνικιστικό κράτος, που νοιάζεται
  για το λαό του και δεν είναι εχθρός του πολίτη, όπως το σημερινό διεφθαρμένο ελλαδικό κράτος.
  “Ο λαός δεν ζει για την οικονομία, ούτε η οικομία υπάρχει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου,
  αλλά το κεφάλιο εξυπηρετεί την οικονομία και η οικονομία τον λαό”.
  Μήπως γνωρίζεις πότε καθιερώθηκε το οκτάωρο στην Ελλάδα;
  Πότε καθιερώθηκε η Κυριακή αργία;
  Πότε ιδρύθηκε το ΙΚΑ; κτλ.

 7. ιδρυθηκαν επι μεταξα μετα απο αγωνες των εργατων (λες και τα χαρισε ο καθε μεταξας… ) μεταξυ των οποιων η αιματηρη απεργια της θεσσ/κης
  και κανεις δεν ειπε οτι ο δικτατορας μεταξας δεν πηρε καποια φιλολαικα μετρα-τα οποια βεβαια κερδιζονται δεν χαριζονται
  και λοιπον? επαψε να ειναι φασιστας? επαψε να ισχυει ¨οποιος διαφωνει εξορια ή φυλακηγ?”

  και το παιχνιδι “οποις διαφωνει με την χα ή την δεξια συμφωνει με την κινα ή την τακτικη του κρατικου καπιταλισμου” ειναι γνωστο και εντασεται στην γκεμπελικη μεθοδο αποπροσανατολισμου απο την πραγματικη αποψη του αλλου

  αυτα που ειπε ο χιτλερ (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ!!!!) ειναι γραμμενα δεκαδες χρονια πριν απο τον κροποτκιν και τους μαρξ/εγκελς
  μονο που αυτοι τα εννοουσαν
  ενω αντιθετως ο χιτλερ αναδειχθηκε με την στηριξη της aeg, της simens, της μεγαλοαστικης ταξης η οποια συσωμη τον στηριξε. εχεις υποψιν σου ποσους βαρωνους και δουκες ειχαν τα ss?εχεις υποψιν σου οτι τοτε οι σπαρτακιστες αγγιζαν την εξουσια μεσω πλειοψηφιας στις εκλογες?
  αν διαβασεις κατι αλλο, εκτον απο τον “αγων μου” μπορει και να τα μαθεις.
  αν και αμφιβαλλω εαν σε ενδιαφερει η αληθεια.
  εδω ο φυρερ σας ειναι ενας κοινος προικοθηρας που ζει απο ενοικια….και απο την χ(απακωμενοι) α(ποτριχωμενοι) inc.

  εν κατακλειδι, εθνικοκοινωνισμος δεν υπαρχει, υπαρχει μια ιδεοληψια που αποκαλειτε εθνικοσοσιαλισμος , που ειναι ενας αχταρμας σοσιαλιστικων τσιτατων με εθνικιστικες αηδιες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *