Η Βουλευτής Φλώρινας και Αν. Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αρχικά σχολίασε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει αναδείξει την αναβάθμιση της ρητορικής του κ. Ερντογάν και πως στα εθνικά θέματα Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση σύσσωμη, βεβαίως πρέπει να βρίσκονται στην ίδια γραμμή. «Εδώ θα έλεγα ότι προκειμένου να ανταπεξέλθεις και να απαντήσεις σε αυτές τις απειλές, χρειάζεται να υπάρχει κοινωνική συνοχή. Δεν αρκεί λεκτικά να συμφωνούμε όλοι. Σε ότι αφορά στις αμυντικές δαπάνες, πρέπει να ακούμε, τους αρχηγούς των Σωμάτων, είναι πιο ειδικοί. Καλά θα ήταν λοιπόν, όταν αγοράζουμε όπλα ή παραγγέλνουμε να τους ρωτάμε πρώτα και όχι εκ των υστέρων να νομιμοποιούμε τις όποιες επιλογές. Το λέω αυτό γιατί παρατηρήσαμε μία ΙΧ πολιτική από τον Πρωθυπουργό. Η άμυνα της χώρας πρέπει να είναι επαρκής, άρα να καθορίζεται από τους πλέον αρμόδιους τι ακριβώς χρειάζεται».
Στη συνέχεια, η κ. Πέρκα, αφού σημείωσε ότι κατάγεται και εκλέγεται στη Φλώρινα, παρατήρησε: «Είμαστε στο τριεθνές, σύνορα με δύο χώρες και ευκαιρία είναι να θυμηθούμε τη Συμφωνία των Πρεσπών και πόσα προβλήματα αυτή έλυσε απεμπολώντας τη δυνατότητα της Τουρκίας να ελέγχει τα βόρεια σύνορά μας. Ας φέρει η κυβέρνηση στη βουλή τα μνημόνια και τα πρωτόκολλα για να προχωρήσουν τα υπόλοιπα σημεία της Συμφωνίας. Η κυβέρνηση διαρκώς κωλυσιεργεί. Σας πληροφορώ ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν υπόδειγμα εξωτερικής πολιτικής και έχουμε τα βόρεια σύνορά μας εξασφαλισμένα».
Έπειτα, απευθυνόμενη στην εκπρόσωπο της κυβέρνησης, σημείωσε: «Άρα δεν την τιμά η ΝΔ; Δεν τη σέβεται; Γιατί εγώ ακούω ότι πλέον την σέβεστε. Βγάλατε τις περικεφαλαίες και γίνατε Ευρωπαϊκό κόμμα».
Τέλος, για τον φράχτη στον Έβρο, δήλωσε: «Μακάρι να λύναμε το πρόβλημα με ‘φράχτες’. Πουθενά στον κόσμο δεν έχει λυθεί. Έχουμε τοποθετηθεί. Δεν επιθυμούμε μια Ευρώπη φρούριο. Κάνω άλλη κριτική και υπενθυμίζω ότι πριν δύο χρόνια μας είχαν πει για κάτι πλωτούς φράκτες στο Αιγαίο που κόστισε περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ…Τι έγινε με αυτά; Προφανώς αυτά δεν εξυπηρετούν σε τίποτα. Η εξέλιξη με τα F 16 δεν είναι καλή και το λέω συνδέοντάς το με τον φράχτη, ότι χρειάζεται περισσότερη διπλωματία».
Κλείνοντας, σχολίασε για την μοναρχία στην Ελλάδα: «Η ιστορία δεν θα κρίνει τον έκπτωτο βασιλιά, τον έχει ήδη κρίνει όπως και ο Ελληνικός λαός. Η βασιλεία έχει φέρει πολλά δεινά στη χώρα, μεταξύ των οποίων την αποστασία και την Χούντα».