Πρωτοφανής επίθεση του μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλου σε όσους και όσες…έχουν σκύλους και γάτες, είχαμε το πρωί της Δευτέρας, ανήμερα της εορτής του Αγίου Πνεύματος, κατά τη διάρκεια του κηρύγματος του στον γεμάτο κόσμο ιερό ναό Αγίας Τριάδας του Δρεπάνου.
Ο μητροπολίτης, ο οποίος έχει προκαλέσει ουκ ολίγες φορές με τα λεγόμενά του, αυτή τη φορά “ξαναχτύπησε”, λέγοντας το απίθανο “έρχομαι το πρωί για λειτουργίες και βλέπω όλοι να βγαίνουν με τα σκυλάκια τους να πάνε από εδώ και από εκεί…το είπε ο Θεός πριν από 4.000 χρόνια… άνθρωπε έφτιαξα εγώ ο Θεός σε σε έβγαλα από τα χέρια μου, εικόνα μου και εσύ το πέταξες αυτό και κατέβηκες και έγινες όμοιος με τα ζώα …Τέτοια φροντίδα αυτοί δεν έχουν για τα παιδιά τους και αμφιβάλλω αν έχουν παιδιά… Μάλιστα…εκεί καταντήσαμε…”
Μάλιστα, ο όλος…συνειρμός του δεσπότη της Κοζάνης παρουσιάζει ενδιαφέρον, καθώς πριν και μετά τη συγκεκριμένη αποστροφή αναφέρεται γενικά σε “κακούς γονείς”, αφήνοντας σαφέστατα να εννοηθεί ότι παραμελούν τα παιδιά τους για να φροντίζουν τα ζώα τους.
Επιπλέον, στο ίδιο, σημερινό κήρυγμα, ο μητροπολίτης τα…έβαλε με τη σημερινή νεολαία, παρουσιάζοντας ως μέτρο σύγκρισης με πέντε “παπαδάκια” που φώναξε δίπλα του ακραίες περιπτώσεις παραβατικότητας με “σουγιάδες” και “πορνεία”, ενώ, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και πάλι ξεχωριστά στις γυναίκες, όταν αναφέρθηκε στον σημερινό άνθρωπο και στο “εγώ” του, λέγοντας πως “οι γυναίκες…ξέρεις ποιά είμαι εγώ….εγώ είμαι ο τάδε..υπουργός”.
Δείτε μετά το 5ο λεπτό:
Τα τετράποδα Δέσποτα έχουν μεγαλύτερη αξία από κάποια δίποδα και κυρίως οι σκύλοι δεν είναι αχάριστοι μιας και αναφερθήκατε στα σκυλάκια, ενώ η αχαριστία των ανθρώπων φτάνει και περισσεύει, έχεις αντίρρηση;
Ο γελοίος,του γελοίου,τω γελοίω, ω γελοίε.
Άξιος ο δεσπότης σας,να αγιάσει το στόμα του.Οι άνθρωποι με τους ανθρώπους και τα ζώα με τα ζώα. Ξυδάκι ,γατοσκυλόφιλοι!
Μεγάλο καρναβάλι ο τύπος.
Δεν φταίει αυτός αλλά τα χάπατα που τον ακούνε τον γελοίο και δεν φεύγουν από μέσα από τον οίκο του Θεού μέχρι να τελειώσει το παραλήρημα του!
Χαπατα δε θα πεις τίποτα. Χάνοι σκέτοι. Σαν αυτόν το Φάνη πιο πάνω, τον εξίσου γελοίο.🤮🤮
Ο τενεκές ,του τενεκέ,τον τενεκέ, Ω τενεκέ ξεγ@νωτε.
Σίγουρα τα μέσα διαστρεβλώνουν τα λεγόμενα οποιουδήποτε προκειμένου να δημιουργήσουν θέμα. Παρότι απεχθάνομαι τους ιερωμένους, είναι ηλίου φαεινότερο πως έχει δίκιο σε μεγάλο μέρος. Κάποιοι λόγω συναισθηματικών προβλημάτων καθώς και μειωμένης αυτοεκτίμησης έχουν επενδύσει σε ζώα και γενικά συμπεριφορές που τους δίνουν την ψευδαίσθηση συμμετοχής σε κάποια ομάδα, κάποιο… ανώτερο σκοπό! Δυστυχώς αυτοί αποεπενδύουν στις ανθρώπινες σχέσεις και δογματικά συμπεριφέρονται σαν μουσουλμάνοι(με την έννοια του φανατισμού όχι την θρησκευτική). Για να είσαι φιλόζωος είναι προϋπόθεση να είσαι φιλάνθρωπος. Κάποιος που νομίζει πως κατέχει την μοναδική αλήθεια είναι κοινωνικά αμόρφωτος.
Είναι η εκκλησία και Μεσαίωνας και οπισθοδρόμηση και σκοταδισμός όσο κάποιοι
…
σαν εσένα μάστορα φοράνε τα χρυσά και προσεύχονται μέσα στο Skoda superb το διλιτρο…
Η εκκλησία είχε έναν άξιο πρεσβευτή και χάρη σε αυτόν ακόμα κάποιοι έχετε Πημνιο να απευθύνεστε αλλιώς θα είχατε χάσει την πελατεία, τα ζώα… Αχαρακτηριστε ο Θεός τα έπλασε βέβαια μετά έκανε και τα ΖΩΑ τους ανθρώπους.
Μετά τον Χριστόδουλο είναι όντως Μεσαίωνας η εκκλησία, δόξα τω Θεώ ευτυχώς δεν είναι όλοι σαν εσένα και αυτά τα λέμε πολλοί πιστοί