Σημαντικές εξελίξεις στη συνολική λειτουργία του Δήμου Κοζάνης δρομολογεί η αίτηση αποχώρησης του επί σειρά ετών προϊστάμενου της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Χρήστου Καραλιώτα από τη συγκεκριμένη, κομβική θέση, η οποία είναι, ίσως, και η πιο σημαντική στο οργανόγραμμα του Δήμου.
Η συγκεκριμένη αίτηση αποχώρησης (με πιθανότερο…προορισμό το Ελεγκτικό) σηματοδοτεί, κατά κάποιο τρόπο, ένα “βελούδινο διαζύγιο” ανάμεσα στον μέχρι σήμερα διευθυντή και “τμήμα” της δημοτικής αρχής Κοκκαλιάρη, καθώς αποτελεί “κοινό μυστικό” ότι ο γενικός γραμματέας του Δήμου Περικλής Αλειφέρης αλλά και κάποιοι αντιδήμαρχοι θεωρούν ότι η παρουσία του Χρήστου Καραλιώτα (στον οποίο συχνά αποδίδουν ανεξήγητη καθυστέρηση ή “τυπολατρεία”) στην κομβική αυτή διεύθυνση αποτελεί “τροχοπέδη” για μια σειρά δράσεων, ενεργειών και συμβάσεων του Δήμου Κοζάνης.
Αντιθέτως, ο απερχόμενος (εκτός απροόπτου) διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών απολαμβάνει τη στήριξη του αρμόδιου αντιδήμαρχου Οικονομικών Κώστα Κουρού, αλλά και επίσης κάποιων άλλων αντιδημάρχων, με τον δήμαρχο Γιάννη Κοκκαλιάρη να προσπαθεί, επί τόσους μήνες, να βρει τη “χρυσή τομή”, προκειμένου να λήξει το όλο ζήτημα, το οποίο είχε ταλανίσει, πάντως, σε ένα βαθμό και τη δημοτική αρχή Μαλούτα.
Ωστόσο, μέχρι και σήμερα δεν έχει βρεθεί το πρόσωπο που θα επωμιστεί το βάρος της σημαντικής αυτής θέσης, με αποτέλεσμα ακόμη να μην προχωρεί η αντικατάσταση του Χρήστου Καραλιώτα, εάν και εφόσον, φυσικά, ο τελευταίος δεν αποσύρει την αίτηση αποχώρησης.
Τέλος, να σημειωθεί ότι πολλές είναι οι συζητήσεις στο Δήμο Κοζάνης και στις διευθύνσεις του για την πιθανή πλήρωση της ακόμη πιο κομβικής θέσης του γενικού διευθυντή.
Π.Π.
Περικλή τον έφαγες τελικά!!!!
Ο Αλιφέρης Διοικεί επί της ουσίας.
Spichles που λένε και στο χωριό μου…
Ήταν αμπαλοι, έγιναν παρτακιδες τώρα με την αποχώρηση του Χρήστου θα καταλήξουν κατηγορούμενοι.
Για πες γιαννακο, το περίπτερο στη Λασσάνη ? Παράνομο? Πάλι παρανομίες κάνετε? Παρταλοπουλι ο ιδιοκτήτης?
Σα δε ντρέπεστε λίγο κ
Ο Γιάννης ο γούτος παρανομίες;;;
Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Ε Τ Α Ι !!!!!
Δεν υπάρχει αίτηση αποχώρησης και προορισμός στο ελεγκτικό. Υπάρχει απόσπαση, μετάταξη, παραίτηση . Τι από όλα αυτά είναι;
Είναι καιρός να δούνε οι δήμου για ποιο λόγο οι υπάλληλοι δεν θέλουν θέσεις στα οικονομικά και γενικά αποφεύγουν τον διορισμό σε δήμους οι πολίτες. Στον δήμο Σερβίων είχε στην διαύγεια και άλλη παραίτηση, όσοι πάνε φεύγουν. Στον Δήμο Κοζάνης αποφεύγουν τις θέσεις στα οικονομικά. Στον δήμο Βοίου έχουν μείνει 3 και ο κούκος. Στην Πτολεμαίδα μένουν μόνο οι ντόπιοι στον δήμο Βελβεντού έχουν μείνει ελάχιστοι υπάλληλοι. Δυστυχώς οι δήμαρχοι νομίζουν ότι είναι μικροί θεοί και ειδικά στους μικρούς δήμους , δεν ξέρω τι συμβαίνει στην Περιφέρεια
Ο Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών χαίρει της εκτίμησης των υπαλλήλων της Διεύθυνσης που προΐσταται και της πλειοψηφίας των Διευθύνσεων του Φορέα. Από πότε ο νομοταγής θεωρείται τυπολάτρης; Αναρωτιέμαι ως πολίτης, γιατί μια Διοίκηση, μαζί και ο ΓΓ όπως αναφέρετε να επιθυμούν την παραίτηση και μετάταξη ενός Διευθυντή που έχει πάρει τα εύσημα από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τις πρακτικές και την οικονομική Διαχείριση του Δήμου; Μήπως θέλουν κάποιον που θα ασκεί τα καθήκοντα μόνο κατά τις εντολές τους;