Παραδοσιακά κοζανίτικα πιάτα βάζει, περιοδικά αυτό το χρονικό διάστημα, στην εξαιρετική του κουζίνα το ξενοδοχείο “Παντελίδης” στην Πτολεμαϊδα.
Με…αυθεντική, σπιτική συνταγή, από την Βασιλική- Κουλα Μαρκοπούλου, η οποία ετοίμασε γιαπράκια και κεφτέδες με κρεμμύδια στο φούρνο,με τη διεύθυνση του εξαίρετου ξενοδοχείου να δίνει βαρύτητα στις τοπικές γεύσεις της Δυτικής Μακεδονίας.
Όπως γράφει ο Ιάκωβος Παντελίδης στην προσωπική του σελίδα, στο Facebook:
“Πάντα είχα αγάπη για την παραδοσιακή κουζίνα για τα γιαπράκια της Κοζάνης και τους κεφτέδες με κρεμμύδι στο φούρνο. Συνταγές μέσα στο χρόνο που δεν έσβησαν και μεταδίδονται από τις γιαγιάδες στις κόρες και στα εγγόνια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κυρία Βασιλική- Κουλα Μαρκοπούλου που ήρθε αποκλειστικά σήμερα από Κοζάνη, μας μαγείρεψε και μας έδωσε τις συνταγές της γιαγιάς της.Ολα πεντανόστιμα!!!”