Η αλλοίωση του περιβάλλοντος χώρου του Επισκοπείου Κοζάνης αποτελεί πλέον γεγονός και, δυστυχώς, το «έγκλημα» αυτό έχει πολλούς αυτουργούς.
Με την ανοχή και τη στήριξη τοπικών αυτοδιοικητικών και πολιτικών παραγόντων, και παρά την αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Κοζανιτών, ξεκίνησε η ανέγερση του παρεκκλησίου της Αγίας Αικατερίνης στον προαύλιο χώρο του Επισκοπείου Κοζάνης από τη Μητρόπολη.
Η υπόθεση της πρόθεσης της Μητρόπολης να οικοδομήσει στον αύλειο χώρο του Επισκοπείου έχει μακρά ιστορία. Στο παρελθόν, το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης είχε εκφράσει αρνητική στάση και είχε λάβει σχετικές αποφάσεις. Ωστόσο, το 2023, η τότε Δημοτική Αρχή αποδέχθηκε το αίτημα της Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης για τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της πόλης, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την οριστική αλλοίωση του μνημείου.
Δημοτικές αρχές, βουλευτές και τοπικοί παράγοντες συνέβαλαν σε αυτή την εξέλιξη, όταν, για ψηφοθηρικούς λόγους, υποστήριξαν την προσπάθεια της Μητρόπολης να αλλάξει τον χαρακτήρα του προαύλιου χώρου του μεγάρου.
Το Επισκοπείο Κοζάνης αποτελεί σημαντικό τοπικό μνημείο, άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία της πόλης. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως εμπράγματο δικαίωμα οποιουδήποτε· ανήκει στην ιστορία της πόλης και στους πολίτες της. Οφείλει να είναι συνδεδεμένο με την κοινωνική ζωή της πόλης και να παραμένει ανοιχτό τόσο στους πολίτες όσο και στους επισκέπτες της





























Ε τελικά είναι θρασύτατος και χωρίς ίχνος ντροπής ο πρώην δήμαρχος!!! Τι έχει να πει για την αλλοίωση του χώρου του Δημοτικού Κήπου που την μετέτρεψε ο ίδιος σε οικόπεδο που πρόχειρο-κτίστηκε και θα χτιστεί και κανονικά ώστε να μπει παντοτινή ταφόπλακα στον Δημοτικό Κήπο;;; Και για την ασχήμια που συνεχίστηκε με τις άθλιες κατασκευές φτηνής διασκέδασης που ήταν δικές τους ιδέες και τις προώθησε με τα δύο χέρια η παράταξη του;;; Δεν ντρέπεται καθόλου που βγαίνει και μιλάει κιόλας;;; Δεν στηρίζω την συγκεκριμένη κατασκευή μέσα στον αύλειο χώρο της Μητρόπολης και την θεωρώ μέρος των αυθαιρεσιών που νομιμοποιούνται με το “έτσι θέλω” και κάνουν ακόμα πιο άσχημη την πόλη, αλλά αυτός που έκανε την χείριστη ασχήμια σε προστατευόμενο χώρο φύσης, με αυθαίρετες παράνομες κατασκευές και πλαγιές νομιμοποιήσεις, θα έπρεπε να έχει κατεβάσει το κεφάλι και να έχει πάει από μόνος του σπίτι του!!!! Όχι να τον ενοχλεί τάχα μου το κτίριο μέσα στο κτίριο σε οικιστική ζώνη και να κοιμάται ήσυχος που μετέτρεψε τον Δημοτικό Κήπο σε οικοδομικο τετράγωνο!!! Και δεν κάνει και τίποτα για να διορθώσει αυτό το έγκλημα και βγαίνει και μιλάει για άλλων αυθαιρεσίες! Θα έπρεπε να ντρέπεται και ο ίδιος και όλοι όσοι τον στηρίζουν ακόμα!!